Beholder jobben etter at pasient frøs i hjel

77-åring døde mens nattevakten var på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En omsorgsarbeider slipper unna med kritikk fra Helsetilsynet etter at en pasient frøs i hjel ved et sykehjem i Roan kommune i Sør-Trøndelag.

Årsaken skal være at hun ikke kjente ikke til nattevaktrutinene, til tross for at hun har jobbet ved sykehjemmet siden 2002, skriver Adresseavisen.

I en rapport fra Helsetilsynet kommer det fram at omsorgsarbeideren var på Facebook da en annen pasient minst to ganger varslet henne om hyl utenfor sykehjemmet.

Nattevakten skal ha latt være å sjekke dette, og morgenen etter, 27. januar i år, ble en 77 år gammel dement kvinne funnet død like ved utgangen til sykehjemmet.

Roan kommune og nattevakten som hadde ansvaret for pasienten får krass kritikk fra Helsetilsynet i Sør-Trøndelag. Flere dører ved hjemmet sto åpne, og det var slik den demente 77-åringen kom seg ut.

- Det er riktig at vi ser alvorlig på hennes brudd på rutinene, og dette har Helsetilsynet også gitt uttrykk for. I denne saken har vi imidlertid også lagt vekt på at det er funnet vesentlige mangler i kommunens styringssystem, sier jurist Hilde Bøgseth i Helsetilsynet til Adresseavisen.

Helsetilsynet har pålagt kommunen å bedre en rekke rutiner ved sykehjemmet. Omsorgsarbeideren er fortsatt ansatt i Roan kommune, men kommunen vil ikke utdype hvilke arbeidsoppgaver hun har i dag.

(NTB)