Beholder jobben etter krangel med forsvarssjefen

Sanitetssjefen i Forsvaret, Leif Sverre Rosén, får fortsette i jobben etter at permisjonen hans er over, ifølge NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalmajoren ser dermed ut til å ha vunnet en svært betent strid med sine sjefer i Forsvaret, selv etter å krevd at forsvarssjef Sverre Diesen burde gå av.

Samtidig ble det i kveld klart at Forsvarsdepartementet og Legeforeningen er enige om at det hele tiden skal være en kirurg med traumekompetanse til stede hos de norske styrkene i Afghanistan fram til 1. april.

Den første legen reiser allerede tirsdag.

– Grunnen til at det ble et gjennombrudd nå, er at forsvarsministeren tok et personlig initiativ overfor helseministeren og Legeforeningen for å få kirurger på plass i Maimana, sier brigader Steinar Amundsen ifølge NTB.

– Det er svært betryggende at vi nå har en avtale som sikrer at soldatene våre får topp kirurgisk kompetanse, og jeg er svært takknemlig for Helse- og omsorgsdepartementets, Legeforeningens og de enkelte kirurgenes innsats for, og villighet til, å få dette på plass, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i en pressemelding.

Partene har forhandlet effektivt den siste uka, ifølge brigader Amundsen, som selv har vært involvert i arbeidet.

– Vi har fått på plass en ganske komplisert rammeavtale på kort tid. Det har vært utfordrende og komplekse, men ikke harde forhandlinger, sier han.

I perioden fram til 1. april skal partene forhandle fram en mer langsiktig rammeavtale som sikrer legedekningen i framtida.

HARDT PRESSET: Sanitetssjefen i Forsvaret, Leif Sverre Rosén, beholder likevel jobben etter å ha gått ut med svært krass kritikk rundt den manglende legeberedskapen i Afghanistan. Foto: SCANPIX
HARDT PRESSET: Sanitetssjefen i Forsvaret, Leif Sverre Rosén, beholder likevel jobben etter å ha gått ut med svært krass kritikk rundt den manglende legeberedskapen i Afghanistan. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)