Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beholder jobben

Avinor-direktør Randi Flesland beholder jobben. Flygelederne er frustrerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Styret i Avinor har full tillit til administrerende direktør Randi Flesland.

Dermed blir Avinor-ledelsen sittende, meldes det på pressekonferansen som pågår nå.

Styret har sittet samlet i hele dag for å avgjøre Flesland og resten av ledelsens skjebne på grunn av samarbeidsproblemene og mistilliten de ansattes tillitsvalgte har meldt om i selskapet.

Styret voterte over om Flesland skulle få sparken, eller fortsette med full tillit. Fem mot tre stemmer sikret ledelsen fornyet tillit. De ansatte har tre representanter i styret.

 • Hele styrevedtaket kan du lese her.

  I vedtaket ligger det også innrømmelser om at samarbeidet mellom ledelsen og de sentrale tillitsvalgte ikke har fungert godt nok i omstillingsarbeidet.

  Direktør Flesland for i oppgave å utvikle en ny samarbeidsmodell for samarbeid med de tillitsvalgte, og krever nå ro rundt resten av omstillingsarbeidet - som videreføres som planlagt.

  - Jeg tar helt klar min del av skylda for at samarbeidet ikke har vært godt nok, sier Flesland.

  Det store spørsmålet er om dagens vedtak vil føre til nye problemer i flytrafikken.

  De ansattes tillitsvalgte i Avinor har lenge krevd ledelsens avgang på grunn av samarbeidsproblemer og interne stridigheter mellom de ansatte og ledelsen i selskapet. En strid de ansatte mener kan føre til at flysikkerheten i Norge blir skadelidende.

  Bråket som har vært i Avinor skyldes omorganiseringene i selskapet som de tillitsvalgte mener har vært alt for hard - og dårlig håndtert av ledelsen - med direktør Randi Flesland i spissen.

  Det toppet seg i høst da selskapets styret valgte å følge ledelsens ambefaling om å legge ned kontrollsentralen i Røyken, og flytte den til Sola utenfor Stavanger.

  Det førte til kaos da flytrafikken over Østlandet ble lammet, da flygelederne i Røyken sjukemeldte seg.

  Et ekstern konsulentfirma har vært hyret inn for å foreta en analyse av arbeidsforholdene og samarbeidsproblemene i Avinor AS, og foreslå løsninger på disse. Rapporten etter denne undersøkelsen ble framlagt og behandlet av styret i dag.

 • Oppsummeringen av rapporten kan du lese her.

  Flygeledernes representant i styret, Magne Jerpstad, vil ikke svare på om det nå kan ventes aksjoner etter vedtaket.

  - Vi ble nedstemt, og må forholde oss til det. Men den frustrasjonen som er rundt i landet tror jeg ikke blir mindre etter dette styrevedtaket, sier han til Dagbladet.no.

  Styreleder Anders Talleraas er godt fornøyd med avgjørelsen.

  - Vi er meget godt tjent med at Flesland blir sittende, sier han.

  Avinor er et statlig selskap med ansvaret for flykontrollen og flysikkerheten i Norge, og eier og driver 45 av landets flyplasser.

image: Beholder jobben
FULL TILLIT: Styreformann Anders Talleraas i Avinor kunne i kveld på vegne av styret gi direktør Randi Flesland sin fulle tillit, og fornyet tid i direktørstolen.
VANSKELIG: I hele dag har styret i Avinor sittet sammen for å finne en løsning. Bildet er fra forrige skjebnesbeslutning, da styret vedtok å legge ned kontrollstasjonen i Røyken. F.v. flygeledernes representant Magne Jerpstad, Avinors styreformann Anders Talleraas og Avinor-direktør Randi Flesland.
BLIR SITTENDE: styreformann Anders Talleraas og Avinor-direktør Randi Flesland har begge vært i hardt vær under kaoset som har rådet i selskapet. De ansattes tillitsvalgte vil neppe være fornøyd med dagens avgjørelse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media