Beholder midlertidige stillinger i Nav

Slik skal regjeringen få bukt med Nav-krisen.

BEHOLDER BEMANNINGEN: De midlertidige stillingene i Nav blir ikke kuttet, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.
Dette er et tiltak for å løsen krisen i etaten.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
BEHOLDER BEMANNINGEN: De midlertidige stillingene i Nav blir ikke kuttet, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Dette er et tiltak for å løsen krisen i etaten. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REGJERINGSKVARTALET (Dagbladet.no): De midlertidige stillingene i Nav blir beholdt. Det kom fram på en pressekonferanse mandag ettermiddag der arbeidssminister Dag Terje Andersen orienterer om tiltak for å styrke kriserammede Nav.

- Vi skal videreføre driften med det antallet ansatte som vi har i dag, sier Andersen.

Andersen legger også opp til at Nav kan flytte ressursene rundt i ulike fylker, siden behandlingstiden varierer i ulike deler av landet. Med bedre datasystem og rutiner har Andersen tro på at Nav kan klare å holde køen av nye saker unna.

- Vi vil lære av dem som behandler raskt, sier han på pressekonferansen.

Kostnadene ved å opprettholde dagens bemanning vil regjeringen presentere i mars.

- Vi har oversiktDe nye tiltakene kommer dagen etter at det ble kjent at regjeringen har besluttet å utsette de delene av Nav-reformen som omhandler attføring og rehabilitering, som opprinnelig var planlaget gjennomført fra 1. oktober i år, til 1. mars 2010. Meningen er å heller prioritere arbeidet med sikre at folk får utbetalt ytelser til livsopphold innenfor fristene som er satt, og frigjøre saksbehandlere som kan jobbe med dagpengesøknader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.