Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beholder millionlønna

Tiltalt Yara-topp Tor Holba permitteres med lønn.

PERMITTERES MED LØNN: Tor Holba leder selskapets integrasjon i Brasil, og er nå tiltalt for korrupsjon. Foto: Yara.
PERMITTERES MED LØNN: Tor Holba leder selskapets integrasjon i Brasil, og er nå tiltalt for korrupsjon. Foto: Yara. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det klart at fire tidligere ledere i Yara er tiltalt for korrupsjon i Libya og India.

Ingen av dem erkjenner ifølge deres advokater straffskyld.

To nordmenn, tidligere konsernleder Thorleif Enger og tidligere direktør for oppstrømsaktivitet, Tor Holba, er blant disse.

OSLO 20070209
Administrerende direktør Thorleif Enger i Yara presenterte resultatet for 4. kvartal 2006.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
OSLO 20070209 Administrerende direktør Thorleif Enger i Yara presenterte resultatet for 4. kvartal 2006. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Holba er fortsatt ansatt i det statseide selskapet, men trappet ned til stilling som leder for integrasjon i Brasil i mai 2012. Til tross for nedtrappingen og tiltalen, beholder han ifølge Yara millionlønna han hadde som direktør.

- Lønna står oppgitt i årsrapporten. Han fortsetter naturlig nok med samme lønn til skyldspørsmålet er avklart. Det er ganske vanlig i Norge, sier pressekontakt Esben Tuman til Dagbladet.

Fikk 3,3 millioner i lønn og bonus Ifølge årsrapporten hadde Holba 1 176 000 kroner i lønn i 2012.

I tillegg fikk han, som resten av ledelsen en bonus relatert til resultatet for året før. Den var i 2012 på 1 208 000 kroner og 917 000 kroner i andre godtgjørelser. Totalt mottok han over 3,3 millioner kroner fra delvis statseide Yara dette året. Holba beholder ifølge Yara kun lønn.

Godtok kjempebot Selskapet erkjente onsdag straffskyld for korrupsjon og godtok bot og inndragning av totalt 295 millioner kroner. Straffen svir, men selskapet brekker ikke ryggen. Selskapet omsetter årlig for 85-86 milliarder kroner, ifølge kommunikasjonssjef Bente Slaatten.

MØTTE MÆLAND: Yara-sjefene Jørgen Ole Haslestad (t.v) og Bernt Reitan møtte næringsminister Monica Mæland i går ettermiddag. Hun uttrykte full tillit til at de klarer å rydde opp i selskapets kultur. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
MØTTE MÆLAND: Yara-sjefene Jørgen Ole Haslestad (t.v) og Bernt Reitan møtte næringsminister Monica Mæland i går ettermiddag. Hun uttrykte full tillit til at de klarer å rydde opp i selskapets kultur. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hele Norges coronakart