Beholdere med livsfarlig koppervirus funnet i USA

Myndighetene i USA forsøker å finne ut hvordan beholdere med koppervirus endte opp på et lager i et gammelt laboratorium utenfor hovedstaden Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Glassbeholderne ble funnet i en pappeske da laboratoriet i delstaten Maryland skulle ryddes. Virusprøvene stammer fra 1950-tallet, opplyste den amerikanske smittevernmyndigheten CDC tirsdag.

Laboratoriet tilhører en forskningsinstitusjon som er underlagt USAs helsedepartement. Beholderne ble flyttet til et spesiallaboratorium med svært strenge sikkerhetstiltak ved CDCs hovedkvarter i Atlanta etter at de ble funnet 1. juli.

I henhold til internasjonale avtaler er det kun tillatt å oppbevare koppervirus to steder i verden: Ved CDC-hovedkvarteret og på et statlig forskningssenter i Novosibirsk i Russland. Den svært smittsomme sykdommen kopper kostet flere hundre millioner mennesker livet på 1900-tallet, men ble utryddet i 1977 som følge av omfattende vaksinering.

CDC har tidligere uttrykt bekymring for at koppervirus kan bli brukt som biologisk våpen av terrorister. Virusprøvene fra laboratoriet i Maryland skal undersøkes for å finne ut om virusene er levedyktige, noe som er ventet å ta et par uker. Deretter vil de bli destruert.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer