Helsedirektoratet:

Behov for å skjerpe tiltak i Oslo-området

Helsedirektoratet mener at det er behov for forsterkede tiltak i Oslo-området. På lørdagens andre krisemøte la kommunene fram sine vurderinger knyttet til tiltaksnivå, særlig mobilitetsreduserende tiltak.

REGIONEN: Kommuner i hovedstadsregionen har vært i to krisemøter lørdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
REGIONEN: Kommuner i hovedstadsregionen har vært i to krisemøter lørdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag har det blitt avholdt to krisemøter angående smittesituasjonen og smitteverntiltak i Oslo-området. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til Dagbladet at de mener at det er behov for forsterkede tiltak i regionen.

- Det er på det rene at med den smittespredningen som man har hatt i Oslo-området nå, så mener vi at det er behov for forsterkede tiltak, sier Guldvog til Dagbladet.

Fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen forteller til Dagbladet at kommuner med nærhet til Oslo, eller som har innbyggere som i vesentlig grad forflytter seg inn og ut av Oslo, deltok på lørdagens andre krisemøte klokka 19.

- Bakgrunnen for møtet er betydelig økning i smittetall i Oslo hvor den engelske virusvarianten nå utgjør en betydelig andel, og behov for forsterkede smitteverntiltak i omkringliggende kommuner som følge av dette, opplyser Skjerven-Martinsen til Dagbladet.

Et godt møte

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet deltok også på møtet.

- Det var et godt møte hvor de aktuelle kommunene la fram sine vurderinger knyttet til tiltaksnivå, spesielt mobilitetsreduserende tiltak. I denne omgang kommer de aktuelle kommunene til gjøre lokale vurderinger og fatte vedtak lokalt der det er nødvendige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer