- Behov for en styrking av etterforskningssiden i politiet

Politidirektør Humlegård sier det store bildet likevel viser at politiet lykkes stadig bedre i kriminalitetsbekjempelsen.

-LYKKES STADIG BEDRE:  . Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier det store bildet viser at politiet lykkes stadig bedre med å forebygge og avdekke kriminalitet. Han peker likevel på noen områder for forbedring.  Foto: Jacques Hvistendahl
-LYKKES STADIG BEDRE: . Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier det store bildet viser at politiet lykkes stadig bedre med å forebygge og avdekke kriminalitet. Han peker likevel på noen områder for forbedring. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere tidligere polititopper går i dagens Dagbladet ut og forteller hva de synes om politiet. Avsløringene rundt Monika-saken der bergenpolitiet henla dødsfallet til åtte år gamle Monika Sviglinskaja som et selvmord da alt annet tydet på at det hadde skjedd noe kriminelt, opprører de tidligere polititoppene.

- Det er et generelt og vedvarende problem. De som sitter i ledelsen rundt omkring i Politi-Norge vet ikke hva de holder på med. Det finnes ikke fagfolk, det er et problem. Enkelt sagt: Vi må bli kvitt udugeligheten i politiet, sier mangeårig drapsjeger i Kripos Ola Thune til Dagbladet.  

Tidligere etterforskningssjef Leif A. Lier mener det er et problem at politidistriktene selv ber om bistand fra Kripos, som er den nasjonale enheten for organisert og alvorlig kriminalitet. Han ønsker seg i stedet at Kripos kan fungere som er nasjonalt «FBI».

- Kripos bør få gripe inn i de sakene der de mener det er behov og overta ledelsen, så kan heller politidistriktet bistå, sier han, mens tidligere etterforskningsleder i Vestfold, krimforfatter Jørn Lier Horst, mener etterforskningskapasiteten i politiet aldri har vært så presset som i dag.(krever innlogging.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer