VIL STUDERE: Anders Behring Breivik har søkt om studieplass ved Universitetet i Oslo. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix
VIL STUDERE: Anders Behring Breivik har søkt om studieplass ved Universitetet i Oslo. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB ScanpixVis mer

Behring Breivik fikk avslag på Blindern for to år siden. Nå prøver han igjen

Vil studere statsvitenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Massedrapsmannen Anders Behring Breivik har søkt om opptak på bachelorstudiet ved Universitetet i Oslo (UiO).

Også i 2013 søkte Breivik på statsvitenskap på Blindern, men fikk da avslag på grunn av at han manglet studiekompetanse - etter å ha droppet ut av videregående.

De ansatte ved Institutt for statsvitenskap ble i dag informert om den nye søknaden fra Breivik, opplyser UiO.

Blir drapsmannen tatt opp som student, vil han ikke kunne delta i forelesninger på campus, men må ta det som selvstudium på cella.

- Skulle Breivik få tilbud om studieplass, vil hans soningsforhold tilsi at han ikke kan komme til campus eller ha noen kontakt med studenter eller ansatte ved UiO, sier rektor Ole Petter Ottersen.

Rektor Ole Petter Ottersen holder fast, slik som han også gjorde i 2013, på at de ikke kan nekte noen å studere ved universitetet og at de må forholde seg til de faglige reglene for opptak.

- Ved å holde oss til regelverket sender vi et signal til mennesker som ønsker å undergrave vårt samfunnssystem, sier rektoren - som mente det samme for to år siden.

Ifølge universitetsavisa Uniforum blir det klart om Breivik kommer inn på studiet når opptaket til høyere utdanning foreligger 20. juli.