TILBAKE PÅ UTØYA I GÅR:  Store politistyrker har saumfart Utøya i ukene etter skytingen. I går var også massedrapsmannen tilbake på øya for å forklare seg om drapene.
TILBAKE PÅ UTØYA I GÅR: Store politistyrker har saumfart Utøya i ukene etter skytingen. I går var også massedrapsmannen tilbake på øya for å forklare seg om drapene.Vis mer

- Behring Breivik syntes de første skuddene var vanskelige

Hele kroppen hans sa nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik har i politiavhør sagt at de første skuddene under massakren var vanskelige. Det forteller siktedes forsvarer til Adresseavisen.

- Han sier at de første skuddene var vanskelige, og at hele kroppen hans sa nei. Men han gjorde det likevel, og at det etter hvert gikk på autopilot, sier han.

Den terrorsiktede 32-åringen var i går tilbake på Utøya. Her viste han politiet hvordan han skjøt og drepte 69 personer.

Plottet på kart Til sammen har Behring Breivik vært i avhør med poltiet i 50 timer. For bedre å huske detaljer har han sittet med et kart over Utøya.

- Han sitter med et kart, et fotobilde, og beskriver hvor han gikk og rekkefølgen i hendelsene som han husker, forteller Lippestad til Adresseavisa.

Ikke uberørt I tidligere avhør har Behring Breivks oppførsel blitt beskrevet som kald og rolig. Om avhøret på Utøya i går sier politietadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby følgende:

- Siktede bar preg av at han ikke var uberørt at han var tilbake på Utøya, men det var ikke noe uttrykk for anger. Han har hele tida vært rolig, detaljert og samarbeidsvillig, og det var han også ute på Utøya. Mange nye detaljer kom fram i dette avhøret, sier Kraby videre. Han ønsket ikke å gå noe nærmere inn på hva disse detaljene gikk ut på,