Beibi Ramone

Det er ondskapsfullt å ikle barna sine Ramones. Men veldig fristende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fy, fy, fy. I sommer har jeg sett minst ti småunger med Ramones trykket over t-skjortebrystet. Og nyfødte i Ramones-body. Hva tenker de på, foreldrene?

For ordens skyld; jeg skjønner fristelsen. Ramones er blant klodens aller kuleste band. Råtøft navn. Legendarisk logo. Og her kommer en svært ufullstendig faktaboks: Fire mistilpassede fyrer fra Queens (Johnny, Joey, Dee Dee og Tommy), starter band på 70-tallet. Alle brukte Ramone som etternavn. Mens trenden var symfonisk syrerock med låter som skled ut til 15 minutters, dundret Ramones løs:«onetwothreefour». Beintøffe tregrepslåter var unnagjort på to minutter. Bandet så utrolig bra ut: Langt hår, smale, hullete jeans, skinnjakker og T-skjorter. Ramones (ofte kalt tegneserieband), hadde ingen stor kommersiell suksess, men enorm innflytelse. Det skal også nevnes at Johnny Ramone rappet kjæresten til vokalist Joey Ramone som svarte med låta «The KKK Took My Baby Away». Joey, Dee Dee og Johnny døde av overdose eller kreft fra 2001 til 2004.

Bandet har solgt flere T-skjorter enn plater. Gamle, døde pønkrockerne har på 2000-tallet vært trendy til tusen. På årets Øya-festivalen vil enda flere hipstere enn i fjor ha Ramones-logo. Noen har kjøpt trøya på H&M. De mer sofistikerte har gjort et vintagevarp på eBay. Image is everything. Og da er jeg tilbake ved poenget:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer