Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beijing gjenåpner skolene

Halvannen million studenter og elever får gjennomføre eksamen etter at kinesiske myndigheter mener de har kontroll over sars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22. april stengte myndighetene i Kina skolene i hovedstaden i et forsøk på å hindre lungeviruset sars fra å spre seg. Nesten halvannen million elever har vært tvunget til å følge undervisningen på fjernsyn eller radio som følge av de tøffe tiltakene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har myndighetene nå bestemt seg for at de aller fleste av skolene skal gjenåpnes i løpet av den kommende uka. Antallet nye sars-smittede har vært på retur en stund i Kina, og i går ble det bare meldt om to dødsfall. Det er det laveste siden kineserne anerkjente sars-utbruddet i landet.

I første omgang er det universitene og skolene utenfor bykjernen som åpnes. Risikoen for smitte regnes som lavere i områder med færre mennesker, men også skoler i de sentrale delene av byen skal gjenåpnes.

For at alle skal kunne gjennomføre eksamener har myndighetene bestemt seg for å utvide skoleåret med to uker. Vanligvis skulle sommerferien startet 14. juli.

Det bor 14 millioner mennesker i Beijing. Flere enn 2400 har blitt smittet av sars, og 145 mennesker er registrert døde som følge av sykdommen.

JOBBER PÅ NETT: Kinesiske lærere har hatt virtuelle klasserom mens sars-epidemien har herjet i landet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media