- Bein stakk opp av vannet

En ung gutt på sykkel oppdaget et bein som stakk opp av vannet - nå frykter politiet at det kan være drap.

MYSTISK LIKFUNN:  Et uidentifisert lik er funnet i elva ved Trøsken bru i Sarpsborg. Ingen personer er meldt savnet. Foto: Andreas Utberg Andersen
MYSTISK LIKFUNN: Et uidentifisert lik er funnet i elva ved Trøsken bru i Sarpsborg. Ingen personer er meldt savnet. Foto: Andreas Utberg AndersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold frykter at personene som ble funnet i elva ved Trøsken bru i Sarpsborg kan være drept.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, sier operasjonsleder Ingar Signebøen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Det var ved 17.00-tiden i går lørdag at en ung gutt på sykkel oppdaget et bein som stakk opp fra vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg.

- Foreløpig vet vi svært lite. Liket er nå sendt til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo for obduksjon. Forhåpentlig får vi en tilbakemelding i morgen. Først da vil vi få vite om det kan være en kriminell handling som ligger bak, sir operasjonsleder Signebøen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Politiet i Sarpsborg rykket umiddelbart ut da de fikk melding om et dødt menneske i elva. Sammen med brannvesenet hentet politiet liket opp fra vannet.

Bistand fra Kripos Den unge gutten som syklet over brua så plutselig noe han mente måtte være et bein som stakk opp fra vannet.

- Vi har fått teknisk bistand fra Kripos. Kriminalteknikerne har jobbet på stedet, sier operasjonsleder Signebøen.

Politiet vet ikke hvem den døde personen er.

- Vi har ingen identifikasjon. Foreløpig vet vi heller ikke med sikkerhet hvilket kjønn den døde har, sier operasjonslederen.

Ingen savnet Ingar Signebøen i Østfold politidistrikt bekrefter at politiet har sjekket savnet meldinger, men at de ikke har funnet noen meldinger om savnende personer som kan være identisk med personen som ble funnet i elva ved Trøsken bru i Sarpsborg.

- Nå avventer vi obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk Institutt, før det eventuelt blir iverksatt drapsetterforskning, sier operasjonsleder Ingar Signebøen.

Liket har trolig ligget flere dager i vannet. Men det skal være gjort funn som tyder på at den døde personen ikke skal ha ligget flere måneder i elva.