Beina hennes veide 50 kilo

Nå kan Wang Cheng endelig løpe igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Wang Cheng gleder seg nå over å kunne løpe og ha på seg bukser for første gang på over 10 år.

Dette er mulig etter at den kinesiske 24-åringen endelig er operert for den smertefulle sykdommen som har gjort at beina hennes har svulmet opp til tre ganger den normale størrelsen.

- Jeg føler meg så lett, sier kvinnen som nå kan løfte bena uten vanskeligheter fra sykehussengen i Taipei i Taiwan, ifølge AFP.

Wang har en sykdom som heter lymfatisk filariasis, også kalt elefantsyken. Før operasjonen veide beina hennes hele 50 kilo.De begynte å vokse unormalt mye da hun var bare seks år gammel og har gjort at hun verken har kunnet jobbe eller bruke vanlige klær.

Etter at kvinnens historie ble kjent gjennom media, fikk hun hjelp av en buddhistisk gruppe fra Taiwan. De fikk henne til sykehuset som nå har utført operasjonen, og dekket alle utgiftene for den fattige kvinnen.

Nå er størrelsen på lårene hennes er redusert med en femtedel og leggene halvert. Vekta hennes har gått fra 82 til 62 kilo, melder Reuters.

Hvis alt går etter planen skal hun være her fram til september. Deretter skal hun fly hjem, hvor klassekameratene hennes har lovet henne en stor fest.

Wang gleder seg nå til å begynne på sitt nye liv.

- Jeg håper jeg kan begynne på universitet, for bare kunnskap kan hjelpe meg inn i en bra jobb, sier den unge kvinnen.

Ifølge Verdens Helseorganisasjon kommer elefantsyken av ormer som slår seg ned i lymfesystemet. Sykdommen kan smitte via mygg som suger opp mikroskopiske ormer gjennom blodet, og gir de videre til en annen person når de stikker igjen.