Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysterium i USA løst:

Beinrestene av savnet kvinne (61) funnet i veggen i hennes eget hus

Ingen hadde sett henne siden 2015.

ÅSTEDET: Restene av 61-åringen ble funnet i veggen på dette huset, hvor kvinnen tidligere bodde. Foto: AP
ÅSTEDET: Restene av 61-åringen ble funnet i veggen på dette huset, hvor kvinnen tidligere bodde. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To og et halvt år har gått siden Mary Cerruti ble meldt savnet av sine naboer i Houston i Texas. Posten hadde hopet seg opp utenfor 61-åringens hus, plenen hadde fått vokse vilt og det var lenge siden noen hadde sett kvinnen som hadde bodd i huset i 14 år.

Både politi og en privatetterforsker ble kontaktet i et forsøk på å finne den savnede. Foruten seks døde katter og et selvportrett, var det imidlertid ingen spor å finne i huset til Cerruti.

Til slutt ble hjemmet lagt ut for salg, selv om det fremdeles ikke var tegn til eieren.

Men denne uka, etter år med spekulasjoner, fikk forsvinningsmysteriet endelig en slutt. Og det takket være husets nye leieboere, skriver Houston Chronicle.

Skjelett og briller

For det var funn som ble gjort i mars i fjor som ble den avgjørende brikken i politiets etterforskning.

En av de nye leieboerne i huset hadde gått opp på loftet under innflyttingen. Der hadde han blitt oppmerksom på en stor sprekk mellom to av gulvplankene. Sprekken viste seg å fortsette ned i en av veggene, hvor leietakeren kunne skimte et par røde briller.

Etter å ha sett nærmere etter, så han også beinrester fra et menneske i veggen.

Det skulle likevel ta nærmere ett år og et stort antall omfattende prøver og analyser før mistanken mange i nabolaget hadde hatt etter funnet ble bekreftet.

Tirsdag denne uka kunne de medisinske etterforskerne i Harris County endelig offentliggjøre sin konklusjon. Mary Cerruti var funnet.

Ett svar - 100 nye spørsmål

Familien gjør seg nå klare til å arrangere Cerrutis begravelse, ifølge Houston Chronicle. Men selv om forsvinningssaken endelig er oppklart, sitter de etterlatte igjen med en rekke ubesvarte spørsmål.

For hvordan kunne 61-åringen havne inne i veggen på sitt eget hus, uten at noen la merke til det. Var det en ulykke hvor hun falt hun da hun var på loftet og havnet i veggen, eller skjedde det noe enda verre, er noe av det familien sitter igjen og lurer på.

Det samme gjelder hvorfor det tok så lang tid å finne beinrestene.

Cerrutis søskenbarn, Nancy Stewart Stoddard, sier til Houston Chronicle at hun er lettet og glad for at de nå endelig har fått en avslutning på saken. Men foreløpig har hun ikke slått seg til ro med at det er snakk om en ulykke, heller tvert imot.

- Jeg tror noen la henne i veggen. Og jeg sitter igjen med en rekke spørsmål som trolig aldri vil bli besvart, sier Stoddard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!