Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beinrester funnet på Ground Zero

Stammer fra World Trade Center-ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet.no): Over fem år etter at 2749 mennesker døde i terroraksjonen mot World Trade Center i New York, er rundt 1150 av ofrene ennå ikke funnet eller identifisert.

I går fant anleggsarbeidere flere beinrester fra mennesker i en kum som ikke hadde vært åpnet siden før 11. september 2001, melder AP.


- Arm- eller leggbein

- En gruppe fra Consolidated Edison som ryddet ut av kummen på gatenivå fant beinrestene. Noen av dem er store nok til å være arm- eller leggbein, sier Steve Coleman i havnemyndighetene i New York til AP.


Beinrestene er nå sendt til eksperter som skal undersøke dem nærmere.

Lite DNA-materiale

Etter terroraksjonen pågikk opprydningsarbeidet av de to raste tårnene i ni måneder. I løpet av den perioden ble rundt 20.000 rester av mennesker funnet.

Flere tusen av disse restene var så ødelagt av varme, fuktighet eller tid, at det var umulig for forskerne å hente ut brukelige resultater fra DNA-testene.

SØRGER: En brannmann står ovenfor Ground Zero i dette bildet fra 11. september i år. I bakgrunnen har etterlatte samlet seg for å minnes sine kjære. Foto: SCANPIX
SØRGER: En brannmann står ovenfor Ground Zero i dette bildet fra 11. september i år. I bakgrunnen har etterlatte samlet seg for å minnes sine kjære. Foto: SCANPIX Vis mer

Flere funn

I fjor fikk derfor de etterlatte etter terroraksjon beskjed fra myndighetene om at de utsatte identifikasjonsprosessen inntil ny DNA-teknologi er tilgjengelig.

I forrige måned kunne firmaet som jobber med denne prosessen fortelle at de hadde gjort fremskritt, og at flere identifiseringer kunne være rett rundt hjørnet, skriver AP.

I tillegg til beinrestene som ble funnet i kummen, ble det nylig også funnet hundrevis av beinrester på taket av en rivningsklar bygning som sto rett sør for der tvillingtårnene sto.