Beist digre som katter

SKIEN (Dagbladet): Rottene invaderer store deler av østlandsområdet. I Skien er det funnet rotter på opptil 47 centimeter, altså på størrelse med en katt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene advarer befolkningen, og råder folk til å foreta sikkerhetstiltak for å holde rottene unna. Flere skadedyrfirma er engasjert for å ta knekken på stadig nye rottebol en rekke steder i sentrum av byen.

- Vi snakker om hundrevis av rotter, sier helserådsinspektør Margaret Seim til Dagbladet. Hun ønsker ikke å skape frykt i befolkningen, men situasjonen er nå så vidt alvorlig at strakstiltak er påkrevd.

Folk rådes til å rydde opp i søppel og komposthauger. Oppdager du rotter, bør du sette opp feller. Bruk av gift anbefales ikke i private husstander. Kommunen kan imidertid formidle kontakt med skadedyrfirma.

- Vi har mye å gjøre om dagen, bekrefter daglig leder Arild Larsen i skadedyrfirmaet Antisimex.

Rottene formerer seg i stort omfang.
- Stort verre enn det er nå har det vel ikke vært, sier helserådsinspektør Margaret Seim.

Dagbladet var med på en runde i byen i går. I løpet av kort tid fikk vi se en rekke krypinn og skjul, anlagt den siste tida. Rottene holder seg som regel skjult om dagen, men den siste tida har de blitt observert stadig hyppigere også i dagslys.

- Vi råder folk til å tette sprekker i hus. Matavfall må sikres slik at rottene ikke får ekstra tilgang på mat, sier hun.
Bruker du gift, er sjansen stor for at rotta stikker seg bort og dør i skjul. Da vil rotteliket ligge og råtne.

Kommunelege Toril Thrana Røro bekrefter at sikkerhetstiltak nå er påkrevet.

<B>PÅ ROTTEJAKT:</B> Helserådsinspektør Margaret Seim i Skien.