Beit lovens lange arm

30 dagers betinget fengsel og 10 000 kroner i bot er straffen forretningsmannen og tidligere nestformann i Fremskrittspartiet Hroar Anton Hansen fikk etter at han sparket en politimann på skinneleggen og beit en annen politimann i armen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen og FrP-politikeren Hroar Anton Hansen var tidligere varaordfører i hjembyen Drammen. Han ble landskjent som politiker og for sine forretninger og økonomiske transaksjoner. Nå har han havnet på kant med politiet i sin nye hjemby Fredrikstad.

Fremskrittspartiets tidligere nestformann har en omtvistet gjeld på hele 150 millioner kroner, og er tidligere domfelt tre ganger.

Opphisset

Ifølge rettsboka fra Fredrikstad byrett rykket politiet i byen ut til familien Hansens hjem på Kråkerøy lørdag 6. september i fjor, etter melding om husbråk. Da to politimenn kom til stedet, skal Hansen ha vært opphisset, og bedt politiet om å fjerne seg fra eiendommen.

I domspremissene heter det at Hansen skal ha klemt armen til en av politimennene og forsøkt å få tak i politimannens skjorte.

Hansen ble deretter lagt i jern og plassert liggende i politibilen.

«Nazisvin»

Hroar Anton Hansen erkjente i retten at han hadde blitt sint og brukt en fryktelig munn, som det heter i dommen, mot politimennene.
Han erkjente også å ha kalt dem «brutale bøller» og «snauklipte jævler» og sammenliknet dem med «forbannede nazisvin».

Byretten finner det også bevist at Hansen kom med drapstrusler mot politimennene.

På vei inn til fyllearresten skal Hansen, bare iført filttøfler, ha sparket en av politimennene på skinneleggen, før han skal ha bitt en annen politimann.

Anker ikke

I skjerpende retning la retten vekt på at Hroar Anton Hansen er domfelt tre ganger tidligere.

Hansen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år, samt en bot på 10000 kroner, og til å betale 2000 kroner i saksomkostninger.

- Min klient har bestemt seg for ikke å bringe saken inn for en høyere domstol, sier advokat Sven-Harald Nordhus.

Både advokat Nordhus og Hroar Anton Hansen mener Fredrikstad byretts konklusjoner er urimelige.

- Saken har vært en stor belastning for min klient. Siden han fikk en betinget reaksjon, orker han ikke å gå videre med saken. Derfor anker vi ikke, sier Nordhus.