Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beit seg fast til livet over time

Mann (57) falt i sjøen - i respirator med 28,5 i kroppstemperatur.

 HER SKJEDDE DRAMAET:  57-åringen bor i denne båten og falt i det kalde vannet fra den smale landgangen ved siden av båten natt til søndag. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD, SUNNMØRSPOSTEN.
HER SKJEDDE DRAMAET: 57-åringen bor i denne båten og falt i det kalde vannet fra den smale landgangen ved siden av båten natt til søndag. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD, SUNNMØRSPOSTEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sterke tenner og en løs taustump på utsiden av bobåten har berget livet til en 57 år gammel mann som ble liggende over en time i den iskalde sjøen utenfor Ålesund natt til søndag.

Den sjøvante mannen hadde krampe og en kroppstemperatur på 28,5 grader da han kom til sykehuset, skriver Sunnmørspostens nettutgave.

Mannen ble funnet av politiet i småbåthavna i Gåseidvika klokka 03.20, blåfrossen og med hodet så vidt over vann og tennene festet i taustumpen.
Da var han sterkt forkommen og ute av stand til å gjøre rede for seg.

Han ble lagt i kunstig koma i respirator på sykehuset.
- Hvordan går det med hunden?- Det første han spurte om da han våknet, var hvordan det gikk med hunden hans, sier en kamerat til avisa. 
Svaret var beroligende. Den har det bra hos hundevenner i brannvesenet.

57-åringen og hunden bor året rundt i den moderne båten.  han hadde trolig vært ute på en luftetur, og operasjonsleder Leif Arne Valderhaug roser naboene Tordis Rongve Hagen og Runar Hansen for rask reaksjon.

- At de ringte 112 og ringte fra, var helt avgjørende. Han hadde ikke blitt funnet i tide dersom vi ikke hadde blitt gjort oppmerksom på ropene, sier Valderhaug.

Ekteparet Hansen hørte først rop, og seinere jamring i mørket nede fra båthavna da de var ute på terrassen ved 02-tiden.

Politiet var raskt på pletten, men hadde problemer med å oppdage noen i sjøen når roåpene var stilnet.
Våken, men slitenI ettertid regner politiet og de årvåkne naboene med at mannen har ligget i sjøen en time og ett kvarter.

Halvannet døgn etter den dramatiske episoden, ser det ut til å gå bra.

- Det går bra med han. Han er våken og klar, men sliten, skriver datteren hans i en sms til Sunnmørsposten. 

 REDNINGEN:  Hell i uhellet: denne taustumpen hang ned mellom plankene i landgangen ved båten, der mannen lå hjelpeløs i det iskalde vannet. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD, SUNNMØRSPOSTEN.
REDNINGEN: Hell i uhellet: denne taustumpen hang ned mellom plankene i landgangen ved båten, der mannen lå hjelpeløs i det iskalde vannet. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD, SUNNMØRSPOSTEN. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!