Finland:

Beit tunga av kvinne

En 30 år gammel kvinne nektet å gi bort sigarett-restene til en 16-åring. Det fikk brutale konsekvenser.

BEIT AV TUNGEN: Den 30 år gamle kvinnen skal ha pådratt seg en alvorlig kroppsskade som følge av hendelsen. Foto: SevenMaps / Shutterstock / NTB
BEIT AV TUNGEN: Den 30 år gamle kvinnen skal ha pådratt seg en alvorlig kroppsskade som følge av hendelsen. Foto: SevenMaps / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den dramatiske hendelsen fant sted i den lille kommunen i Nord-Österbotten i Finland våren 2018. En kveld på byen ble til et brutalt overfall da en 16 år gammel jente beit av en bit av en kvinnes tunge.

En 30 år gammel mann, som var til stede på gjerningstidspunktet og som ble anklaget for vold, har forklart til retten at slåsskampen mellom 16-åringen og den 30 år gamle kvinnen startet på en balkong, hvor sistnevnte tok seg en røyk.

Ifølge mannen skal den 16 år gamle jenta ha spurt kvinnen om hun kunne få siste rest av sigaretten hennes. Da hun nektet henne dette, gikk jenta til angrep.

16-åringen skal ha grepet kvinnens hode, for så å ta tak i tunga hennes med tennene og bite hardt ned. Hendelsen førte til at den 30 år gamle kvinnen mistet en tredjedel av tunga.

Det skriver den finske avisa Iltalehti.

Kom til unnsetning

Da de involverte partene møtte i retten hadde de svært ulike oppfatninger av hvordan situasjonen eskalerte. Ifølge fornærmede dyttet jenta henne plutselig mot balkongrekkverket. I motsetning til dette forklarte 16-åringen at kvinnen startet slåsskampen uten grunn.

Finlands statsminister Sanna Marin og flere kvinnelige europeiske ledere beskyldes for å være «provokatører» på russisk TV. Video: Twitter. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Den 30 år gamle mannen skjønte alvoret i situasjonen da kvinnen skrek om hjelp, og blødde fra ansiktet, forklarte han under hovedforhandlingen.

Han slo jenta i bakken, og fikk skilt kvinnen og 16-åringen fra hverandre. Mannen og jenta skal ikke ha kjent hverandre fra før. Politiet og ambulansen ble varslet om hendelsen, og tilkalt til stedet.

Av spesiell grov karakter

Aktor anklaget den 30 år gamle mannen og kvinnen for overgrep mot jenta, men retten anså handlingene deres som forsvar, og avviste siktelsene mot dem.

Ifølge retten var det den 16 år gamle jenta som startet slåsskampen. Jenta har fortalt at hun på tidspunktet var full, og ikke har klare detaljer om handlingen.

Retten mente likevel at det har krevd direkte innsats av jenta å bite av en betydelig bit av den 30 år gamle kvinnens tunge.

Offeret fikk påført en alvorlig kroppsskade som konsekvens av hendelsen. Derfor konkluderte retten med at overfallet var av spesiell grov karakter.

I september 2021 dømte Uleåborg tingrett jenta til ett års betinget fengsel for grov vold.

I tillegg til dette ble jenta pålagt å betale erstatning til fornærmede på rundt 25 000 euro, som tilsvarer drøye 258 000 kroner i dagens kurs.

16-åringen anket dommen til Rovaniemi lagmannsrett, men trakk den på et seinere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer