Bekjemper krim med ord

Med ord og utredninger tar justisminister Aud-Inger Aure og hennes politiske medarbeidere opp kampen mot den økende kriminaliteten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag varslet Aure strakstiltak i kampen mot det økende antallet ran. Og i går lovte statssekretær Bjørn Johan Solbakken at politiet og domstolene skal gjennomgå omfattende strukturelle endringer neste år.

Fra politihold får Dagbladet opplyst at det eneste konkrete i Aures strakstiltak var å følge en mer enn ett år gammel modell Oslo-politiet har utviklet.

Og statssekretær Solbakken er ikke uten videre sikker på at strukturendringen i og for seg får kriminaliteten til å gå ned.

- At kriminaliteten vil gå ned? Nei, vi snakker nå om å skape en mer effektiv organisering for bekjempelse av kriminalitet, sier statssekretær Solbakken til Dagbladet.

Andre tiltak lider

Fra mange hold retter man nå skytset mot Justisdepartementet fordi Aure synes å konsentrere seg ensidig om politiet i arbeidet med å få kontroll med kriminalitetsutviklingen.

Andre åpenbare kriminalitetsforebyggende tiltak, som kriminalomsorg, ettervern eller barne- og ungdomsarbeid må se langt etter mer romslige økonomiske rammer. - Nei, regjeringen har vært opptatt av bare to ting i høst, kontantstøtten og en framtidig psykiatriplan. Alt annet som kan bidra til å redusere kriminaliteten, for eksempel forebyggende arbeid blant barn og unge, utbygging av ettervern og faglige tilbud for ungdom med store atferdsproblemer, står på stedet hvil. Dette er trist, og det bidrar i alle fall ikke til å redusere kriminaliteten, sier 1. nestleder Bjørn Christiansen i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer