AVHØRT: - Jeg er redd for å si noe feil, sier bekjent av siktede. Mannen er avhørt åtte ganger og skal i nytt avhør i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVHØRT: - Jeg er redd for å si noe feil, sier bekjent av siktede. Mannen er avhørt åtte ganger og skal i nytt avhør i dag. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Kristiansand:

Bekjent av drapssiktede avhørt åtte ganger

Mannen, som er en bekjent av siktede, skal i nye avhør i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Åtte ganger har mannen, som er bekjent av den drapssiktede 42-åringen, vært i avhør hos politet. Noen av avhørene varte så lenge som åtte timer, uten pause.

SIKTET: Den 42 år gamle kvinnen er siktet og fengslet i fire uker. Foto: Privat
SIKTET: Den 42 år gamle kvinnen er siktet og fengslet i fire uker. Foto: Privat Vis mer

Han tegner et bilde av en lang og omfattende etterforskning.

- Første gang jeg ble kalt inn til avhør var da hennes tidligere samboer ble funnet død i 2014. Siden den gang har jeg vært i flere avhør, senest før sommeren i år.

Redd for å si noe galt

Dagbladet møter han hjemme i leiligheten i Kristiansand. Han gir uttrykk for at han ønsker å være så behjelpelig som mulig, men er samtidig bekymret for å si noe galt som kan sette søkelyset på ham selv.

- Jeg er redd for å si noe galt. Jeg husker ikke detaljer fra dager tre år tilbake og politiet sitter jo på fasiten, sier mannen, og fortsetter:

- Politiet har fått gå gjennom telefonen min og jeg har fortalt alt jeg kan. Likevel er jeg redd for å si noe feil.

Nekter straffeskyld

Den 42 år gamle kvinnen er siktet for å ha drept den tidligere samboeren sin i 2014 - og også sin far tilbake i 2002. Onsdag ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene skal være i full isolasjon.

Påtalemyndigheten begrunnet fengslingsbegjæringen med fare for bevisforspillelse.

Kvinnens forsvarer Ole Andreas Thrana fortalte Dagbladet onsdag at kvinnen ikke ønsker å avgi noen forklaring for politiet.

SIKTET: Kvinne i 40 årene siktet for drap på to menn, utført i henholdsvis 2002 og 2014
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SIKTET: Kvinne i 40 årene siktet for drap på to menn, utført i henholdsvis 2002 og 2014 Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen, og nekter straffskyld. Hun har benyttet seg av retten til å ikke forklare seg, sier Thrana til Dagbladet.

Nytt avhør torsdag

Mannen, som var vært i åtte avhør hos politiet, er igjen innkalt til avhør og må møte på politistasjonen i dag.

Han forstod tidlig at politiet var interessert i kvinnen som nå er drapssiktet.

- Det har åpenbart vært en lang og omfattende etterforskning, sier mannen til Dagbladet.

FORSVARER: Siktedes forsvarer Ole Andreas Thrana opplyser at hun stiller seg uforstående til siktelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Siktedes forsvarer Ole Andreas Thrana opplyser at hun stiller seg uforstående til siktelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Politiet har etterforsket dødsfallet i nesten tre og et halvt år. I fjor ble også Kripos koblet inn.

Det er nesten tre og et halvt år siden den 67 år gamle mannen ble funnet død på et hotellrom i Kristiansand.

Nye opplysninger

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden. Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i badekaret i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002.

- Opplysninger som har framkommet i løpet av etterforskningen gjør at vi mener dødsfallet i 2002 ikke var naturlig, sier fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille.

Hun opplyser til NTB at det var under etterforskningen av 2014-saken at de kom på sporet av saken fra 2002.