FIKK KONTAKTER: Som eier av The New York Observer fikk Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner anledning til å bygge et nettverk av mektige venner. Her er han sammen med hollywoodstjerne Katie Holmes og milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg under 25-årsfeiringen av avisa i 2013. Foto: Paul Bruinooge / PatrickMcMullan.com / AP
FIKK KONTAKTER: Som eier av The New York Observer fikk Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner anledning til å bygge et nettverk av mektige venner. Her er han sammen med hollywoodstjerne Katie Holmes og milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg under 25-årsfeiringen av avisa i 2013. Foto: Paul Bruinooge / PatrickMcMullan.com / APVis mer

Elizabeth Spiers jobbet tett med Trumps svigersønn, Jared Kushner:

Bekjent av Trumps svigersønn mener han prioriterer makt og status framfor sine egne verdier

Elizabeth Spiers var sjefredaktør for The New York Observer mens Donald Trumps svigersønn og fremste rådgiver var eier av avisa. Nå tar hun et kraftig oppgjør med hans jakt på makt og status.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er snart fem år siden Spiers sluttet som sjefredaktør for den lille, men svært innflytelsesrike avisa The New York Observer. Den gangen var Jared Kushner en styrtrik arving til et eiendomsimperium og gift med Ivanka, datteren til en annen styrtrik arving til et eiendomsimperium, Donald Trump.

Siden er han blitt den fremste seniorrådgiveren for USAs president, Donald Trump, med en stadig utvidet portefølje av ansvarsområder.

Han har fått ansvaret for fred i Midtøsten. Han var med på møter med Russlands ambassadør. Han forberedte statsbesøket fra Kinas president Xi Jinping til USA. Han fikk ansvaret for å forbedre forholdet til Mexico etter alle Trumps angrep mot landet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn