Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Elizabeth Spiers jobbet tett med Trumps svigersønn, Jared Kushner:

Bekjent av Trumps svigersønn mener han prioriterer makt og status framfor sine egne verdier

Elizabeth Spiers var sjefredaktør for The New York Observer mens Donald Trumps svigersønn og fremste rådgiver var eier av avisa. Nå tar hun et kraftig oppgjør med hans jakt på makt og status.

FIKK KONTAKTER: Som eier av The New York Observer fikk Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner anledning til å bygge et nettverk av mektige venner. Her er han sammen med hollywoodstjerne Katie Holmes og milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg under 25-årsfeiringen av avisa i 2013. Foto: Paul Bruinooge / PatrickMcMullan.com / AP
FIKK KONTAKTER: Som eier av The New York Observer fikk Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner anledning til å bygge et nettverk av mektige venner. Her er han sammen med hollywoodstjerne Katie Holmes og milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg under 25-årsfeiringen av avisa i 2013. Foto: Paul Bruinooge / PatrickMcMullan.com / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er snart fem år siden Spiers sluttet som sjefredaktør for den lille, men svært innflytelsesrike avisa The New York Observer. Den gangen var Jared Kushner en styrtrik arving til et eiendomsimperium og gift med Ivanka, datteren til en annen styrtrik arving til et eiendomsimperium, Donald Trump.

Siden er han blitt den fremste seniorrådgiveren for USAs president, Donald Trump, med en stadig utvidet portefølje av ansvarsområder.

Han har fått ansvaret for fred i Midtøsten. Han var med på møter med Russlands ambassadør. Han forberedte statsbesøket fra Kinas president Xi Jinping til USA. Han fikk ansvaret for å forbedre forholdet til Mexico etter alle Trumps angrep mot landet.

Han er en av medarbeiderne i Trump-administrasjonen Norges utenriksminister, Børge Brende, har fått god kontakt med.Han var med da sjefen for USAs militære sjefsnemd, general Joseph F. Dunford, besøkte Irak.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?