Bekjente av familien Boumeddiene til Dagbladet: - Før var hun mye ute og festet. Hayat (26) var ikke religiøs da hun var yngre

Nå er terroenka ettersøkt i forbindelse med de blodige islamistangrepene i Paris.

MØTTE BEKJENTE AV FAMILIEN:  Dagbladet besøkte i dag moskeen der faren og onkelen til Hayat Boumeddiene (26) går til i Villiers-sur-Marne. Boumeddiene hadde ikke hatt kontakt med familien på lang tid, og de ble ifølge bekjente fra moskeen sjokkert over hennes mulige innblanding i terrorangrepene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTTE BEKJENTE AV FAMILIEN: Dagbladet besøkte i dag moskeen der faren og onkelen til Hayat Boumeddiene (26) går til i Villiers-sur-Marne. Boumeddiene hadde ikke hatt kontakt med familien på lang tid, og de ble ifølge bekjente fra moskeen sjokkert over hennes mulige innblanding i terrorangrepene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VILLIERS-SUR-MARNE (Dagbladet): Hayat Boumeddiene (26) gikk fra å være et ungt fosterhjemsbarn uten særlig religiøs tilknytning til å bli Frankrikes mest ettersøkte kvinne.

Tilbake sitter en familie som er sjokkert og lei seg.

- Hun var ikke religiøs da hun var yngre. Da hadde hun ikke slike ideer, sier en bekjent av familien til Dagbladet.

- Var ikke religiøs Mens kjæresten Amedy Coulibaly ble radikalisert i fengsel, er lite kjent om Boumeddienes religiøse liv. Dagbladet besøkte i kveld moskeen hvor hennes far og onkel går regelmessig, i Villiers-sur-Marne sør for Paris.

Etter terrorangrepet skjedde og datterens fjes kom på forsidene av alle aviser, har ikke faren kommet til moskeen.

- Han er veldig veldig lei seg. Selv om de ikke har hatt kontakt med henne på mange år, sier en annen bekjent til Dagbladet.

Han ønsker ikke navnet sitt i avisen, men forteller at moskémiljøet er sjokkert over at Boumeddiene kan ha tatt del i forrige ukes terrorangrep. Boumeddiene var en av sju søsken og mistet moren sin da hun var bare seks år gammel. Ifølge AFP klarte ikke faren å ta vare på barna - og Boumeddiene endte opp i fosterhjem. Så mistet hun kontakt med familien.

Fra familien sist så henne, har hun ifølge bekjente gjennomgått en stor forvandling. Før var hun ung og utaggerende, nå er hun strengt religiøs.

- Faren har ikke snakket med datteren på ti år. Før var hun mye ute og festet. Familien var ikke fornøyd med hennes livsstil, sier den første familiebekjente til Dagbladet.

Boumeddiene har den siste tiden bodd med kjæresten Coulibaly i en leilighet i Fontenay-aux-Roses i Paris.

Dekket seg til Fransk politi jobber fortsatt med å avklare hennes rolle i terrorangrepene. Kjæresten Coulibaly skal være mannen bak drapet på en politikvinne i Montrouge onsdag og angrepet på en koscherbutikk i Porte de Vincennes fredag.

De to giftet seg i 2010 i en religiøs muslimsk seremoni, og ifølge franske aviser var det etter giftemålet at hun begynte å gå med slør.

At hun gikk med niqab, gjorde at Boumeddiene mistet jobben som butikkmedarbeider. Tidlige bilder av paret viser dem i bikini på stranda, men den siste tiden skal Boumeddiene ha vært fullstendig tildekket.

Avslørte våpenlager I jakten på Boumeddiene og bakgrunnen for de mange terrorangrepene i Paris, avslørte fransk politi i helga en hemmelig leilighet - hvor Boumeddiens kjæreste hadde et våpenlager.

Det var verken politisperringer eller etterforskere ved leiligheten i Gentilly da Dagbladet var der i går formiddag.

Ifølge franske aviser fant politiet dynamitt, detonatorer, tåregass, mobiltelefoner, lagre med kontanter, fire Tokarev-pistoler, kikkerter og ammunisjon i Coulibalys skjulte leilighet.

De fant også ID-papirer med hans navn på og et islamistflagg likt det som benyttes av terrorgruppa Den islamske stat (IS). Hvor mye Boumeddiene visste om terrorangrepene og denne leiligheten, er imidlertid ikke kjent.

- Dro til Syria Telefonlogger viser at hun var i Tyrkia da angrepet mot Charlie Hebdo fant sted, og at hun reiste over grensen mens kjæresten og Koachi-brødrene fortsatt var på frifot.

- Så krysset hun grensen til Syria 8. januar. Det kan vi slå fast basert på telefonlogger, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu til Reuters.

Les Dagbladets saker fra Paris:
Her er terrorkjærestens hemmelige våpenlager.

Ble sendt hjem fra dette sykehuset: - Mannen som skal ha radikalisert terrorbrødrene var på jobb på akuttmottaket da skadde gisler kom inn.

Kjente ett av de drepte gislene: - Det er forferdelig at de ble drept fordi de var jøder. Det kunne vært oss.

I denne moskeen ble Koachi-brødrene radikalisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer