DØD: Politiet mener Moussa Oukabir (17) er personen som i går kjørte varebilen ned La Rambla i Barcelona, og drepte og skadet svært mange mennesker. Sent fredag kveld bekrefter de at han er blant de som ble skutt av politiet natt til fredag. Foto: REX/Shutterstock
DØD: Politiet mener Moussa Oukabir (17) er personen som i går kjørte varebilen ned La Rambla i Barcelona, og drepte og skadet svært mange mennesker. Sent fredag kveld bekrefter de at han er blant de som ble skutt av politiet natt til fredag. Foto: REX/ShutterstockVis mer

Terror i Barcelona:

Bekjente av terrormistenkt 17-åring til Dagbladet: - Skal ha gått mer og mer i moskeen

Politiet bekrefter at 17-åringen er blant de som ble skutt og drept natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Sent fredag kveld bekrefter spansk politi at den hovedmistenkte, 17 år gamle Moussa Oukabir, ble drept i en skuddveksling med politiet natt til fredag.

RIPOLL, SPANIA (Dagbladet): Da spansk politi fredag gikk ut med bilder og navn på fire ettersøkte personer etter torsdagens terrorangrep i Barcelona, var det spesielt én ting som slo innbyggerne i Ripoll.

Alle fire skal ha begynt å gå mer og mer i moskeen den siste tida. Det forteller flere bekjente av de fire personene til Dagbladet.

Det inkluderer altså 17 år gamle Moussa Oukabir, som spansk politi tror førte varebilen som meide ned og drepte 13 personer på La Rambla i Barcelona.

De ettersøkte

I den lille byen Ripoll, som har 11 000 innbyggere, kjenner alle hverandre, ifølge innbyggerne her. Det var imidlertid ingen som hevet noen øyenbryn da de fire personene besøkte én av to moskeer i byen, oftere og oftere.

HER BODDE HAN: Dette er leilighetskomplekseet som Moussa skal ha bodd sammen med sine foreldre før han kjørte varebilen ned La Rambla i Barcelona, torsdag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HER BODDE HAN: Dette er leilighetskomplekseet som Moussa skal ha bodd sammen med sine foreldre før han kjørte varebilen ned La Rambla i Barcelona, torsdag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

De fire personene som ble ettersøkt var:

  • Mohamed Hychami.
  • Younes Abouyaaqoub.
  • Said Aallaa.
  • Moussa Oukabir.

De er i alderen fra 17 til 24 år, ifølge spansk politi. Alle er av marokkansk opprinnelse, og skal egentlig ha bodd i ulike byer rundt Ripoll. Det skal imidlertid være i en moské i Ripoll de har gått, ifølge innbyggerne her.

- Snill mot barna mine

Andre som kjente personene som knyttes til Barcelona-terroren, var tidligere fredag i sjokk over at de kan ha medvirket til angrepet.

NEKTET Å STANSE: En terrormistenkt med et falsk bombebelte rundt livet nektet å overgi seg til politiet. Selv da en politibetjent skjøt på ham, reiste han seg opp og gikk mot menneskene. Video: Caters News Vis mer

- Vi kjente til disse gutta. Vi har bare godt å si om dem. Vi er sjokkerte og sinte, og skjønner ikke hva som har skjedd, sa en person til Dagbladet tidligere i dag.

En kvinnelig butikkeier har følgende å si om en av personene som ble pågrepet tidlig fredag morgen: - Han var veldig snill mot barna mine.

Flere døde og skadde

Det skjedde to terrorangrep i Spania torsdag. Rundt 120 ble skadd på La Rambla da en varebil kjørte sikksakk 600 meter oppover den travle hovedgata på ettermiddagen. 13 mennesker ble drept.

Om lag ni timer etter angrepet i Barcelona, kjørte en bil på fotgjengere i den spanske byen Cambrils. Seks mennesker ble skadd og en kvinne ble drept. I angrepet ble til sammen fem antatte terrorister skutt og drept av en politimann da bilen deres veltet. Alle fem bar falske bombebelter, skriver flere medier.

Kan være drept

Lokale spanske medier skriver at en av de døde terroristene er sjåføren av varebilen som feide ned over hundre mennesker på La Rambla, men dette er ikke bekreftet av politiet.

Politiet bekrefer at Moussa (17) er blant de fem døde. Sjåføren rømte fra stedet til fots torsdag ettermiddag og store politistyrker har lett etter mannen.

El Pais, som viser til politikilder, skriver fredag kveld at alle fire mistenkte som politiet etterlyste tidligere i dag, skal være blant de som bli skutt og drept av politiet.