Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekjente sine sexsynder

LOS ANGELS (Dagbladet): - Et skrekkelig feiltrinn, sa president Bill Clinton i går om sitt forhold til Monica Lewinsky. Få dager før han åpner demokratenes landsmøte i Los Angeles la han sin sjel åpen for tusenvis av prester og gikk botsgang for sin synd. Håpet er at velgerne skal forstå at det er Clinton alene som har stått for umoralen i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president angrer åpenbart på hele Lewinsky-affæren og sammen med sin religiøse rådgiver Bill Hybels ba han om tilgivelse foran 4500 evangeliske prester natt til fredag.

Smart triks

- Jeg har det fremdeles vanskelig rent åndelig. Det er nok en prosess jeg vil jobbe med hele livet, sa Clinton på sin hypnotiske og dvelende arkansas-dialekt.

Ingen tror at Bill Clinton angrer uten en viss baktanke. Når han mandag åpner demokratenes landsmøte er han ferdig med det angrende tilbakeblikket på synd, løgn og Monica Lewinsky. Da kan han konsentrerer seg om alt det positive som er skjedd de åtte årene han og visepresident Al Gore har styrt USA. Og ikke minst kredittere Gore for USAs blomstrende økonomi og den lave arbeidsledigheten.

- Ingen rettferdig person kan legge skylden på Gore for mine feiltrinn, sa Bill Clinton i den mest åpne talen han noen gang har holdt om sjelekvalen han har hatt etter Monica-affæren.

Bill Clinton fortalte at han ble en personlig kristen i niårsalderen og at predikanten Billy Graham gjorde et uutslettelig inntrykk på ham i 12-årsalderen.

Så sterkt var inntrykket at Clinton sendte Graham en del av lommepengene sine.

Han omtalte Lewinsky-affæren som presidentperiodens lavmål. Amerikanske soldaters død i Somalia, bombingen av en føderal bygning i Oklahoma City og demokratenes tilbakegang i kongressen i 1994 er andre hendelser Clinton var deprimert over.

Playboy-skandale

Mye tyder på at demokratene er glad for presidentens bekjennelser før landsmøtet. Flertallet ser fram til at Clinton blir ferdig med sin tale mandag og reiser fra Los Angeles. Ønsket er at all konsentrasjon skal gå til Al Gore og Joe Lieberman.

Men selv om Clinton har påtatt seg all umoral i Det hvite hus, har demokratene fått et nytt moralsk dilemma i Los Angeles: en planlagt pengeinnsamling i Hugh Hefners Playboy-villa.

California-demokraten Loretta Sancehz nekter å gi opp talen hun har planlagt hos Hefner og trues nå med å tas av talelisten på landsmøtet. Det jobbes også på spreng for å fjerne pengeinnsamlingen fra Hefner-villaen fordi det knyttes for mye sex og synd til stedet. Problemet er at demokratene tidligere har mottatt 50 000 dollar fra Playboy-sjefene.

"SKRIFTET": Foran 4500 evangeliske prester ba president Bill Clinton om tilgivelse for Lewinsky-affæren.