Bekkemellem lei av dialog og toleranse

Gir støtte til Siv Jensen i spørsmålet om kvinner og islam.

UT MOT DEN INTELLEKTUELLE VENSTRESIDA: Karita Bekkemellem. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
UT MOT DEN INTELLEKTUELLE VENSTRESIDA: Karita Bekkemellem. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere statsråd og leder for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse Karita Bekkemellem mener kvinnebevegelsen er naiv om kvinneundertrykking blant muslimer, og hun er lei av at politikernes svar hele tiden er dialog og toleranse.

Fremskrittspartiets partiformann Siv Jensen sa mandag til Klassekampen at kvinnebevegelsen er fraværende i debatten om kvinneundertrykking blant muslimer. Bekkemellem støtter Jensens syn.

- Den såkalt intellektuelle venstresiden må ikke bli for naiv når det gjelder å stå oppreist for rettigheter for våre nye landsmenn. Faren for venstresiden er at den bare går inn for dialog og humanisme. Mannlige politikere - les stortingspresidenten - gjentar at svaret er humanisme, dialog og toleranse. Hvor mange år med dialog skal vi ha før noe skjer? I mellomtiden blir norske kvinner kjønnslemlestet, voldtatt i egne ekteskap, giftet bort med søskenbarn. Da må vi være tøffe, og si rett ut at det er uakseptabelt. Jeg gir Siv Jensen absolutt rett i det, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Talskvinne Torill Nustad i Kvinnefronten sier kvinnebevegelsen slåss mot vold mot alle kvinner, men sier det er vanskelig å følge med på alt.

- Før var vold i hjemmet regnet som et familieanliggende. Kvinnebevegelsen sa at det er et samfunnsproblem. Derfor har vi fått en lovgiving som sier at vold mot kvinner ikke er akseptabelt. Jeg skulle gjerne gjort mer. Men vi har dessverre ikke ressurser og krefter til å slåss på alle områder, sier Nustad.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer