Bekkemellem vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid

- Norge trenger all den arbeidskraften landet kan få tak i, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) mener Norge trenger all den arbeidskraften landet kan få tak i, og vil derfor også ha fruene på Oslo Vest i arbeid.

- Arbeidskraftbehovet er en av de største utfordringene til Norge framover. Derfor trenger vi også fruene på Oslo Vest til å bidra med verdiskapning i samfunnet, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Konene til flere mannlige næringslivstopper på Oslos vestkant har valgt å være hjemmeværende med hovedansvar for barn, sosialt liv og familiens eiendommer mens mennene jobber døgnet rundt. Bekkemellem hadde helst sett at disse kvinnene ble en del av arbeidslivet.

- Vi trenger arbeidskraft. Det håper jeg at mange ser verdien av, selv om man har en økonomi som tilsier at man ikke er nødt til å jobbe. Jeg hadde ønsket at disse flotte kvinnene hadde kommet ut i arbeidslivet slik at Norge hadde hatt mindre behov for å importere arbeidskraft, sier Bekkemellem.

Hun understreker at hun ikke vil bruke politisk makt for å få vestkantfruene ut av huset.

- De må selvfølgelig gjøre sine egne valg, sier Bekkemellem.

Hun synes imidlertid at dette lukter klassesamfunn på norsk jord.

- For de fleste norske kvinner er dette en ukjent virkelighet. For de fleste handler det om å få den private husholdningen til å gå rundt. Dette viser at man i Norge fortsatt har et klassesamfunn, og at det finnes kvinner i Norge som gjennom rike ektemenn opprettholder et kjønnsrollemønster de fleste kvinner i Norge har forlatt, sier hun.

IKKE POLITISK MAKT: - Fruene får ta sine egne valg, sier Karita Bekkemellem. Foto: John Terje Pedersen
IKKE POLITISK MAKT: - Fruene får ta sine egne valg, sier Karita Bekkemellem. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

(NTB)