- Beklagelig at ikke politidirektøren svarer om kvinneflukten

Mener Hadia Tajik, leder for justiskomiteen på Stortinget.

BEVISSTHET: Hadia Tajik (Ap) maner til større bevissthet for å rekruttere flere kvinnelige ledere i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEVISSTHET: Hadia Tajik (Ap) maner til større bevissthet for å rekruttere flere kvinnelige ledere i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-politikeren har reist mye rundt i politi-Norge de siste månedene, og har sett tendensene.

- Jeg er klar over at det var et visst misforhold mellom mannlige og kvinnelige ledere i politiet, men ikke at misforholdet var så stort, sier Hadia Tajik.

Et godt politi I en oversikt i Dagbladet går det fram at hver sjuende politimester er kvinne, mot en av tre for få år siden.

- Dette dreier seg om å få et så godt politi som mulig, det får vi ikke hvis det kun er menn som får og beholder lederstillingene.

- Derfor synes jeg det også er beklagelig at politidirektør Odd Reidar Humlegård ikke tar seg tid til å svare på Dagbladets henvendelse, men i stedet sender en av de få kvinnelige avdelingsdirektørene. På den måten gjør han dette ytterligere til en kvinne- og likestillingssak og ikke en sak om best mulig politi, som det i realiteten dreier seg om, sier justiskomiteens leder.

Forankres på toppen Hadia Tajik mener det må jobbes systematisk med lederrekruttering over tid.

- Vi trenger folk på toppen med bevissthet og evne til å rekruttere bredt.

En slik bevissthet bør forankres helt på toppen. Både politidirektøren og justisminister Anders Anundsen må ta det ansvaret. Alle vet at det ikke er gjort over natta å skaffe gode ledere, sier hun.

Lene seg tilbake Ap-politikeren minner om at et vedvarende fokus er en forutsetning for å lykkes.

- Man oppnår ikke likestillingsmål en gang for alle. I det øyeblikket man lener seg tilbake og tror jobben er gjort, skjer denne typen tilbakegang, sier Tajik.