Frp om Elvestuens oljerevers i nord:

- Beklagelig synsing

- Ola Elvestuen uttaler seg ikke på vegne av hele regjeringen. Det er ytterst beklagelig, sier Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Terje Halleland.

Oslo  20180429.
Terje Halleland (Frp) på landsmøte søndag ettermiddag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20180429. Terje Halleland (Frp) på landsmøte søndag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir veldig skuffet over at Ola begynner å konkludere på egne vegne i en sak som ligger til behandling i regjeringen, sier Halleland.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) slår i dag fast overfor Dagbladet at Barentshavet nord må få varig vern og at grensen for iskanten må flyttes sørover. Det betyr i praksis stans i nye områder for oljeaktivitet og det kan bety at allerede tildelte letekonsesjoner vil måtte reverseres.

- Regjeringen legger fram forvaltningsplan for Barentshavet neste år. Der må vi sette en tydelig og streng grense for oljeaktivitet mot nord, sier Venstre-statsråden.

- Veldig uheldig

Halleland er dypt uenig i Elvestuens oljebremsing, og kritisk til at utspillet kommer nå:

- Jeg er en raus mann som mener at man av og til skal få lov til å synse. Men er du statsråd, og du har et dagsaktuelt arbeid løpende som dessuten veldig mange i norsk næringsliv venter på utfallet av, ja da er det veldig uheldig at du som statsråd går ut og synser på denne måten, sier Halleland til Dagbladet.

- Denne saken har veldig stor betydning for næringen i nord. Det er forunderlig at statsråden går ut og begynner å konkludere på vegne av seg selv. Han skal snakke for hele regjeringen, men i denne saken har han ikke regjeringen med seg. I hvert fall ikke så vidt jeg vet, sier Frp-politikeren som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer