Beklagende Hermansen «ikke vingeklippet»

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil ikke være med på at konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor er en vingeklippet sjef etter dagens beklagelse. Han sa at regjeringen ikke hadde vurdert å avsette Hermansen på grunn av illojalitet overfor samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter møtet sa Dørum at han var fornøyd med beklagelsen fra Hermansen, og at han anså saken for å være ute av verden.

  - Beklagelsen er klar og presis. Vi har ryddet bordet. Det er unødvendig å legge noe til, sa han.

- Tillit

Han ville ikke kommentere om beklagelsen fra Hermansen satt langt inne.

  - At jeg har tillit til Hermansen sier seg selv, enten har man tillit eller så har man det ikke. Men det var nødvendig å ha samtaler, slo Dørum fast.

  Dørum sier at måten Hermansen har gitt uttrykk for sin beklagelse på, er klar tale.

Illojal

I møtet med Dørum måtte Hermansen beklage sin fremgangsmåte da han orienterte Arbeiderpartiet og Høyre om at regjeringen hadde besluttet å stanse fusjonsforhandlingene mellom Telenor og det svenske Telia.

  Etter møtet sendte Hermansen uten en pressemelding der det blant annet het:

  «Jeg beklager å ha opptrådt slik i forbindelse med informasjon til partier på Stortinget, at det kan oppfattes å være illojalt overfor statsråd Dørum. I etterhånd erkjenner jeg at informasjon av denne type saker skulle gått gjennom statsråden. Statsråden har godtatt min beklagelse».

  På møtet presiserte statsråd Dørum overfor styreleder Arnfinn Hofstad, som også var med, at han for framtida forutsetter at styret i Telenor sørger for at all informasjon fra selskapets ledelse, som kan tenkes å berøre forholdet mellom statsråden som selskapets generalforsamling og Stortinget, skal håndteres av styret i kontakt med departementet.

Klokt av Hermansen

- Vi har ikke vurdert å avsette Hermansen. Pressemeldingen han har sendt ut er tilfredsstillende og godtatt, sa statsminister Bondevik i formiddag.

  På spørsmålet om Hermansen nå er en vingeklippet sjef, svarte Bondevik at informasjonsstrømmen nå er brakt inn i sine rette kanaler.

  De to topplederne i Telenor, Hermansen og Torstein Moland, har begge en fortid nær Ap-toppen, men Bondevik avviste å trekke inn partisympatier i sin vurdering av det som har skjedd.

Vil samarbeide

- Det viktigste er at Telenor-sjefen har beklaget, og sagt at Telenor vil samarbeide nært med samferdselsministeren. Jeg har tillit til at så skjer, sa Bondevik.

  Statsministeren tok til etterretning at forhandlingene mellom Telnor og Telia fortsetter slik stortingsflertallet ønsker, selv om han for egen regning hadde ønsket at konkurransen kunne ha satt seg litt før en eventuell sammenslåing av de to nordiske telegigantene.

Tillit

- Jeg har mer tillit til Telenor-sjef Tormod Hermansen enn til samferdselsminister Odd Einar Dørum i denne saken, sier Frp-foramann Carl I. Hagen til NTB.

  Frp-fomannen sier at Telenor-sjefen bare har gjort den jobben statsråden ikke har gjort, nemlig å informere Stortinget, Telenors reelle eier.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer