Beklager 22. juli-kommentar: - Det gjør han lurt i

Kommunalminister Nikolai Astrup (H) sier det kom feil ut da han trakk 22. juli inn i diskusjonen om nytt regjeringskvartal. Raymond Johansen (Ap) sier statsråden er lur som beklager.

TRÅKKET I SALATEN: Nikolai Astrup innrømmer at han burde ordlagt seg annerledes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRÅKKET I SALATEN: Nikolai Astrup innrømmer at han burde ordlagt seg annerledes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nikolai Astrup innrømmer at det «kom feil ut» da han trakk 22. juli inn i diskusjonen om det nye regjeringskvartalet i dag.

Det var på Politisk kvarter NRK i dag at Astrup sa at Ap ikke hadde lært noe av terroren 22. juli ettersom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) stiller seg spørrende til det store, nye regjeringskvartalet Astrup ønsker seg.

- 22. juli var en konsekvens av at man ikke hadde tatt sikkerhetslovens formål på alvor. Og her sitter Johansen i studio og er i ferd med å ønske seg den samme feilen en gang til, sa kommunalministeren.

På Twitter unnskylder Astrup seg:

- Det gjør han lurt i

Byrådsleder Raymond Johansen sier Astrup er smart som nå la seg flat.

- Jeg ser Nikolai Astrup har beklaget seg på Twitter, og det gjør han lurt i, sier Johansen til Dagbladet.

- Forstår du om folk i Ap og AUF ble støtt?

- Ja, det gjør jeg. Alt som handler om 22. juli er det største traumet vi i Arbeiderpartiet føler på, og å bruke det på den sleivete måten som Astrup gjorde, det synes jeg ikke noe om. Han burde ikke gjort det, sier Johansen, og legger til:

- Og så er jeg ferdig med saken nå. Jeg ønsker å diskutere planene for det nye regjeringskvartalet og sikkerheten.

Johansens poeng er at selve premisset for et nytt regjeringskvartal bør diskuteres. Det nåværende premisset, som ble lagt til grunn høsten 2011 med terroren friskt i minne, bygger på en samlokalisering.

Ønsker debatt

Prislappen på den nye mastodonten kan bli 36 milliarder kroner. Kritikere kaller regjeringens planer en «bunkers i Oslo sentrum».

Johansen ønsker heller en fortsatt spredt lokalisering av departementene.

- Hele terrorbildet har endret seg voldsomt fra 2011 og fram til i dag. Vi har sett angrep med lastebiler og mange knivangrep. Jeg mener vi må diskutere trusselbildet og hvordan vi best bygger departementene for framtida, uten å polstre oss inn i kontorbygg. La oss nå få debatten, ikke bare la regjeringen kjøre på og si at alle som er uenig ikke prioriterer sikkerhet, sier Johansen videre til Dagbladet torsdag formiddag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer