Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beklager at de tok blodprøve av døende pasient

- En uheldig måte å ta farvel på, sier sykehuset.

PASIENTDØDSFALL: Haukeland universitetssykehus beklager at de tok blodprøve av en døende pasient. FOTO: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
PASIENTDØDSFALL: Haukeland universitetssykehus beklager at de tok blodprøve av en døende pasient. FOTO: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I september i fjor ble pårørende bedt om å forlate et rom på Haukeland Universitetssykehus i Bergen fordi det skulle sikres blodprøver av en døende pasient.

Døde
Da de pårørende kom inn på rommet igjen, lå pasienten død i sengen, skriver Bergensavisen.

- Det ble en uheldig belastning, og en uverdig måte for de pårørende å ta farvel på. Slik sett var det en dramatisk hendelse, sier Stig Harthug, kvalitetssjef i Helse Bergen.

Sykehuset mistenker ikke at blodprøvetaking er årsaken til dødsfallet, da personen som tok prøven ikke oppfattet at pasienten var død.

- Beklagelig
Det ble ikke opprettet noen formell klagesak fra de pårørende, og sykehuset sier hendelsen er beklagelig.

- Det gir ingen mening å ta blodprøve av en dødende pasient. Slik skal vi ikke ha det på sykehuset, sier Harthug.

Harthug opplyser at hendelsen ble rapportert internt, og at Pasientsikkerhetsutvalget har gått gjennom meldingen.

Saken har ikke fått noen konsekvenser for enkeltpersoner, men sykehuset opplyser at de uavhengig av denne saken har sett i gang et program for å bidra til bedre intern kommunikasjon, i tillegg til mellom helsepersonell og pasienter og pårørende.