Beklager at han overfalte kapreren

- Jeg er ingen helt, sier Dag Gjerstad.

OVERFALT: Her føres kapreren bort av tyrkisk politi. Nordmannen som overfalt ham inne i flyet, beklager nå at han satte andres liv i fare. Foto: Reuters
OVERFALT: Her føres kapreren bort av tyrkisk politi. Nordmannen som overfalt ham inne i flyet, beklager nå at han satte andres liv i fare. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gårsdagens kaprerdrama på Attatürk-flyplassen i Istanbul, ble avbrutt da Troms-mannen Dag Gjerstad kastet seg over kapreren og la ham i bakken.

Før det hadde kapreren skreket ut at han hadde en bombe på kroppen.

- Jeg er klar over at jeg, ved at jeg kastet meg over ham, satte alle passasjerer og kabinpersonalet i stor fare, skriver Gjerstad i et brev til tyrkiske myndigheter, som Aftenposten har fått tilgang til.

Overfallet på kapreren skjedde etter landing. Kabinpersonalet ble jaget rundt av mannen, mens passasjerene sto i den andre delen av flyet. Da bestemte Gjerstad seg for å ta affære.

- Jeg ropte til ham for å avlede: Det er noen bak deg. Han snudde seg, da hoppet jeg på ham og la ham i bakken. Jeg er 195 centimeter og 100 kilo, det var en lett sak. JEg var aldri redd, sier Gjerstad til Aftenposten.

Han avviser videre at det var en heltmodig handling.

- Jeg er ingen helt, sier Troms-mannen.