- Beklager at han slo

TRONDHEIM (Dagbladet): Den tidligere toppbokseren Frank Robert Walstad (26) mener han hadde lavt blodsukker da han påførte en motspiller kjevebensbrudd under en fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi som har drevet med kampsport skal framstå som rollemodeller. Jeg må bare beklage dette, sier bioingeniøren Walstad i Trondheim byrett.

Han er tiltalt for legemsbeskadigelse. Strafferammen er fengsel i inntil seks år.Motspilleren, møbelsnekkeren John Arild Løkkbakk, ble sykmeldt i fem uker etter 4. divisjonsoppgjøret mellom Brage og Dalguten i september i fjor.

Blodsukker

Walstad forstår ikke hvorfor han slo:

- Jeg har spurt meg selv, hvorfor slår jeg? Jeg klarte ikke å tenke akkurat i øyeblikket, jeg hadde utvilsomt lavt blodsukker. Folk har slått etter meg før, jeg har aldri slått tilbake. Jeg har aldri slått noen uten hansker, forteller mannen som er har ni norgesmesterskap i boksing.

- Det var ett slag, det skjedde akkurat der og da. Jeg burde jo vite bedre, sier Walstad som forteller at han har hatt diabetes type 1 siden han var 19 år gammel.

Om morgenen, før kampen, satte han 80 enheter med insulin. I pausen fikk han ikke spist og drukket som vanlig.

- Det er utvilsomt et tilfelle av lavt blodsukker, jeg klarte ikke å tenke der og da, sier 26-åringen.

Kjerring

Dalguten-spilleren John Arild Løkkbakk medgir i retten at han kalte Walstad «ei kjerring» i kampens hete.

- Walstad ble holdt igjen av medspillerne sine, var vill i blikket og helt hysterisk. Dommeren vinker oss bort, så får vi rødt kort begge to, forteller Løkkbakk som ble påført varige mén av slaget.

Frank Robert Walstad sto fram i aviser og fjernsyn som voldsoffer da slagsmålet på fotballbanen ble kjent.

De to fotballspillerne anmeldte hverandre til politiet: Walstads anmeldelse av Løkkbakk ble henlagt «etter bevisets stilling».

Som tiltalt ønsker Frank Robert Walstad ikke å bli fotografert, og han mener det heller ikke er riktig av pressen å bruke navnet hans.

Straffesaken mot eks-bokseren avsluttes i dag. Det er lagt ned krav om at John Arild Løkkbakk tilkjennes 26|000 kroner i oppreisning og erstatning.