Auschwitz

Beklager Auschwitz-anmeldelse

TripAdvisor legger seg flate etter at det ble lagt ut en upassende anmeldelse av den tidligere konsentrasjonsleiren.

BEKLAGER: TripAdvisor beklager at de publiserte en upassende anmeldelse av Auschwitz. Foto: Shutterstock / NTB
BEKLAGER: TripAdvisor beklager at de publiserte en upassende anmeldelse av Auschwitz. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tjenesten TripAdvisor har som mål å gi folk som reiser rundt om i verden råd, tips og triks for å gjøre turen best mulig.

Den baserer seg på et system hvor brukere legger inn anmeldelser av ulike ting, og skriver hva de syns var bra og dårlig.

Det er et sårbart system.

Nylig hadde en person lagt inn en anmeldelse av minnesmerket og museet i konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen. Der hadde vedkommende blant annet tullet med å ta med en baby inn i et gasskammer i leiren, skriver BBC.

Minst 1,1 millioner døde

DØDE: Minst 1,1 milioner mennesker døde i Auschwitz-komplekset under andre verdenskrig. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB
DØDE: Minst 1,1 milioner mennesker døde i Auschwitz-komplekset under andre verdenskrig. Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB Vis mer

Vedkommende hadde også merket leiren som «gøy for familien».

Auschwitz var den største konsentrasjonsleiren til tyskerne under andre verdenskrig, og ble symbolet på holocaust. Ingen vet hvor mange som døde i Auschwitz, men anslagene går fra 1,1 millioner og oppover.

De fleste av dem var jøder, som ble drept i gasskamrene i leiren.

Beklager

TripAdvisor har nå beklaget, og sagt at det var en glipp som gjorde at anmeldelsen ble publisert. De opplyser til BBC at de bruker en blanding av mennesker og datamaskiner til å gå gjennom anmeldelser før de publiserer, og at det var her det skjedde en feil som gjorde at den ble publisert.

TripAdvisor spesifiserer ikke om det var en menneskelig feil, eller om det var datamaskinen som hadde sluppet gjennom anmeldelsen. Den er nå fjernet.

- Vi sikter alltid på å få det riktig første gangen, og vi beklager til Auschwitz-museet, minnesmerket, den jødiske befolkningen som helhet og alle lokalsamfunn og personer som har blitt påvirket av denne feilen, sier en talsperson for selskapet til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer