USA:

Beklager bryst-blotting hos Biden

Rose Montoya (27) blottet brystene under presidentparets Pride-markering mandag. Nå beklager hun.

PROVOSERER: Modellen og influenseren la ut dette klippet i en video på sin Instagram-profil. Skjermdump: Instagram
PROVOSERER: Modellen og influenseren la ut dette klippet i en video på sin Instagram-profil. Skjermdump: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Montoya, som er transperson, modell, aktivist, og kjendis i det skeive miljøet, var invitert av til Joe og Jill Bidens Pride-markering i hagen ved Det hvite hus.

Kort tid etter å ha håndhilst på presidentparet, lot hun toppen på den hvite kjolen falle, og blottet brystene foran den symbolske Truman-balkongen.

Et klipp av stuntet ble publisert på Instagram, og delt med hennes 103 000 følgere.

Hendelsen vekket reaksjoner hos flere. Blant dem en talsperson for Det hvite hus, som omtalte hendelsen som både «upassende og respektløs», skriver The New York Post.

Nå sier Montoya unnskyld.

- Unnskyld til presidenten

I en video publisert på Twitter forklarer hun hendelsen som «et raskt øyeblikk med overveldende trans-glede», ifølge avisa.

Montoya sto offentlig fram som transperson i 2015, og begynte å jobbe som modell i 2018. Hun har blant annet vært å se i kampanjer til kjente merker som Fenty Beauty og Toms.

- Jeg bestemte meg for å gjøre noe upassende som gjest av presidenten på plenen utenfor Det hvite hus. Jeg har lært mer enn noen gang hvor sterke og virkningsfulle handlingene mine er, og hvor stor virkning det får når man deler sine historier og opplevelser med verden, sier hun og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer