Beklager Cindy Sheehans arrestasjon

Soldatmoren burde ikke blitt arrestert for t-skjorten, sier politiet nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Bare minutter før president George W. Bush tale om rikets tilstand i går, ble krigsmoren Cindy Sheehan arrestert for å ha hatt på seg t-skjorte med slagord mot krigen i Irak.

«2.242 DØDE. Hvor mange flere?» stod det på t-skjorten.

I dag sier politisjef Terrance Gainer at Sheehan aldri burde blitt arrestert, og at siktelsen mot henne er frafalt. Politisjefen sier at arrestasjonen skjedde etter en feiltolkning av forbudet mot å demonstrere i kongressbygningen.

- Reglene og prosedyrene var for vage. Politifolkene var ikke godt nok innsatt i reglene, og det er mitt ansvar, sier Gainer til Associated Press.

Høylytt

I går hevdet politisjefen overfor Washington Post at Sheehan hadde vært høylytt og nektet å etterkomme ordre fra politifolkene om å være stille og lukke igjen jakken.

En fotograf fra Reuters sa imidlertid at Sheehan ankom galleriet i Representantenes hus bare få minutter før Bush skulle tale, og ble vist til sin plass. Hun hadde sittet der i mindre enn et minutt, da sivile politimenn tok henne i armen og eskorterte henne ut.

Ifølge fotografen gjorde Sheehan ikke motstand og gikk frivillig.

- Hun skulle ikke blitt konfrontert om den utrykksfulle t-skjorten, sier politisjef Gainer i dag.

Ydmyket

Sheehan ble i går løslatt fra varetekt og tok i går kveld fly hjem til Los Angeles.

- De brøt mot mine borgerrettigheter og ydmyket meg. De behandlet meg som om jeg hadde et våpen, og ikke en t-skjorte, sa hun til reportere da hun kom hjem.

LOVLIG ANTREKK: Cindy Sheehan burde ikke vært arrestert for denne t-skjorten, sier politisjefen i dag.