Beklager dypt og inviterer til møte med familien

Direktør Liv Valstrand ved St. Hanshjemmet alders- og sykehjem i Oslo inviterer i dag de pårørende til et møte. Hun bekrefter at det ikke er utstedt dødsattest etter Gudrun Bäckströms bortgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under dagens møte vil Valstrand gå igjennom hva som skjedde da Gudrun Bäckström (91) døde sist fredag. Valstrand er direktør i Kommunal konkurranse, firmaet som leverer pleie- og omsorgstjenester til St. Hanshjemmet.

- Det er en opplevd virkelighet de pårørende beskriver. Det må jeg respektere, samtidig har jeg behov for en samtale med familien for å høre direkte fra dem hva de har opplevd. Slik at vi kan lære noe av dette, sier Liv Valstrand til Dagbladet.

Siden 1. januar 2001 har Kommunal konkurranse vært ansvarlig for driften av sykehjemmet. Foreløpig er St. Hanshjemmet deres eneste oppgave, men fra mars neste år får de ansvaret for driften av flere sykehjem i Oslo.

Ikke dødsattest

- Det stemmer at det ikke er skrevet ut noen dødsattest på avdøde, fordi tilsynslegen vår først er på plass i dag. Normalt er det en lege fra legevakta som utsteder dødsattesten, men på grunn av ekstra stor pågang fikk legestudenten vår med lisens tillatelse derfra til å klargjøre papirene. I dag vil en autorisert lege undertegne dem.

- Men det betyr at den avdøde er flyttet på uten at en godkjent lege har sett vedkommende?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer