Beklager falskt Kim-rykte

En tidligere høytstående nordkoreansk diplomat og avhopper beklager at han har sagt at Nord-Koras leder Kim Jong-un var syk.

HEVDET KIM VAR SYK: En nordkoreansk avhopper beklager at han sa at Kim Jong-un var syk. Foto: Brendan Smialowski / AFP
HEVDET KIM VAR SYK: En nordkoreansk avhopper beklager at han sa at Kim Jong-un var syk. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kim ble avbildet da han 11. april utpekte sin søster Kim Yo-jong til nytt medlem av kommunistpartiets politbyrå. Etter dette ble det stille rundt den nordkoreanske lederen.

Den sørkoreanske nettavisen Daily NK, som drives av nordkoreanske avhoppere, skrev en tid etter at Kim var på sykehus. Det utløste spekulasjoner om hjerteoperasjon, koronasykdom og død.

Men lørdag publiserte nordkoreanske medier bilder av en røykende Kim som åpnet en gjødselfabrikk. Nordkoreanske avhoppere beklager nå ryktespredningen, melder Reuters.

Beklager

- Jeg er klar over at en av grunnene til at mange av dere stemte på meg som folkevalgt har å gjøre med forventningene om en pålitelig analyse og prognoser rundt nordkoreanske saker. Jeg føler skyld og tungt ansvar, sier Thae Yong-ho.

Thae var Nord-Koras viseambassadør til Storbritannia, men flyktet til Sør-Korea i 2016. I forrige måned ble han valgt inn i nasjonalforsamlingen i Seoul.

- Uansett hva årsakene måtte være, så beklager jeg overfor alle, sier Thae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer