Angrepet mot Kongressen:

Beklager Hitler-sitat

Den nyvalgte republikanske kongresskvinnen Mary Miller sier hun er lei seg for at hun siterte Hitler i en tale i Washington.

RØFF START: Mary Miller representerer Illionois i Kongressen, og ble tatt i ed så seint som 3. januar. Allerede har hun havnet i nyhetene, med Hitler-sitat. Foto: EPA/NTB
RØFF START: Mary Miller representerer Illionois i Kongressen, og ble tatt i ed så seint som 3. januar. Allerede har hun havnet i nyhetene, med Hitler-sitat. Foto: EPA/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ferske republikanske kongresskvinnen Mary Miller har møtt massiv kritikk etter at hun siterte Hitler, bare to dager etter at hun var blitt tatt i ed, skriver The New York Times.

«Hitler hadde rett i én ting. Han sa «De som har ungdommen, har framtida.» Barna våre er blitt utsatt for propaganda.» Sa Miller.

- Trekk deg

Miller kom med Hitler-henvisningene under en markering tirsdag denne uka, som ble sponset av den høyrevridde organisasjon Moms for America.

Det fikk flere demokratiske representanter til å kreve at hun gikk av.

Det er fullt kaos utenfor Capitol Hill, der hundrevis av mennesker har brutt barrikadene og marsjerer mot bygget. Vis mer

Nå går Illionois-utsendingen ut og sier at hun «oppriktig beklager» sine sitater, skriver The Guardian.

- Jeg beklager oppriktig for den skade mine ord har gitt andre, og angrer på at jeg brukte referanser til en av de ondeste diktatorer i vår historie for å illustrere faren som påvirkere utenfra kan ha på våre unge, sier nå kongresskvinnen Miller i en uttalelse.

Sjubarnsmor

Her understreker hun også: «La meg være klar: Jeg er lidenskapelig pro-Israel, og vil alltid være en sterk støttespiller og alliert til det jødiske samfunnet».

Miller er 61 år og beskriver seg sjøl som en sjubarnsmor, bestemor til 17 og en forretningsleder. Hun ble valgt inn i Kongressen i november, og erstatter den republikanske John Shimkus, som nå er pensjonert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer