Beklager Israel-utspill

Finansminister Kristin Halvorsen vil holde seg unna utenrikspolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen beklager sitt utspill i Dagbladet i går der hun støttet boikott av israelske varer.

-Jeg burde ikke som finansminister ha tatt til orde for en politikk som det ikke er flertall for i regjeringen, sa Halvorsen på nyhetssendingen til NRK TV 17.00.

På spørsmål om hun er blitt instruert av regjeringen til å komme med denne beklagelsen, svarte hun:

-Nei, det kom jeg heldigvis spå selv.

Samtidig berømmet hun Jens (Stoltenberg) og Jonas (Gahr Støre) for å ha fjernet enhver tvil om hva som er regjeringens politikk.

-Når skjønte du at utspillet ville skape reaksjoner?

-Det skjønte jeg veldig fort, svarte Kristin Halvorsen og avslo å si noe som helst mer om temaet. Hun vil overlate til utenriksminister Jonas Gahr Støre å uttale seg om utenrikspolitikk.

Israels ambassadør i Norge reagerte skarpt på Kristin Halvorsens boikottstøtte i Dagbladet i går.

SV-kampanje for Palestina

I slutten av januar starter SV en solidaritetskampanje for Palestina. Om denne kampanjen sa SV-lederen til Dagbladet:

-Det er lenge siden jeg kjøpte israelske varer, og jeg støtter selvsagt partiets kampanje for boikott av varer og tjenester fra Israel. Mitt og SVs mål er at norske forbrukere velger bort varer og tjenester fra Israel og gjør andre valg i butikkene.

SVs Palestina-kampanje ble enstemmig vedtatt av partiets sentralstyre 29. august i fjor - før stortingsvalget og regjeringsdannelsen.