- Beklager, Klungland!

Med gråten i halsen rettet Thomas Ingebrigtsen (27) blikket mot den avdøde politiamannens etterlatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): - Beklager, jeg skulle ønske at jeg hadde stått fram og fortalt hva jeg vet tidligere, sa Ingebrigtsen i sin forklaring i retten i dag.

Ingebrigtsen har kastet nytt lys over det som skjedde det døgnet Nokas ble ranet. Han var ille berørt over politidrapet, og sa at han aldri kunne ha tenkt seg at noe slikt kunne skje. Sandnes-mannen var ikke sjøl med på ranet, og han er kun tiltalt for medvirkning til grovt ran.

I tingretten ble han dømt til fire års fengsel.

Ingebrigtsen måtte ta flere pauser og drikke mange slurker vann da han kom inn på det fatale utfallet av Nokas-ranet. Til slutt ba han om en pause, og lagmann Daniel Lunde hevet da retten for dagen.

Natta etter at Nokas ble ranet, ringte meddømte Dan Pettersen til Ingebrigtsen og sa at en av ranerne holdt på å dø. Han hadde akutt behov for sine medisiner, som lå i David Toskas leilighet i Smeaheia.

- Jeg kjørte da ut, og parkerte langt fra Toskas hus. Jeg snek meg langt husveggene, og bamnket på terassedøra. På en sofa lå Ridvan Halimi og sov. Han våknet og slapp meg inn, fortalte Ingebrigtsen.

David Toska ble irritert da han så Sandnes-mannen, og ba ham holde seg langt borte for ikke å bli mer involvert i denne saken. Ingebrigtsen ga om medisinene til \'psycho\', som er en mann politiet ikke har tiltalt for Nokas-ranet.

- Alle ranerne var fortvilt over utgangen av Nokas-ranet, fortalte Thoams Ingebrigsten, som fortsetter sin forklaring i morgen.

Mot slutten av rettsagen ble Ridvan Halimis sykefravær nok en gang et tema. Dommer Daniel KLudne gjorde det klart at hvis han ikke møtte, kunne retten avvise hans anke av dommen i tingretten.

Halimi sier han blir syk av transporten til og fra rettslokalet.

<B>FØLELSESLADD:</B>