Beklager nazi-video med «Ja vi elsker»

- Men vi driver bare med dataspill, sier «Nordreich»-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at noen har lagt ut nazipropaganda på YouTube med et tyveri av en «Ja vi elsker»-innspilling (der Sissel Kyrkjebø er vokalist) som lydspor.

Ovenfor kan du se et kort utdrag av filmen, som er et uoversiktlig sammensurium av stillbilder fra blant anent nordeuropeiske byer, nasjonalromantiske malerier, propagandistiske motiver fra 2. verdenskrig, ulike nazisymboler og flagg, samt ett nyere foto av tyske soldater.

Det er personer som skjuler seg bak nettstedet «Nordreich», angivelig basert i Tyskland, som står bak. De oppfordrer til slutt seeren til å gå inn på et bestemt diskusjonsforum der brukerne har kallenavn som «Der Führer» og er delt inn i et rangeringssystem hentet fra den nazistiske hæren.

Fjerner videoen

Nordreich har et lag i et kjent internettspill der lagene utgjør fiktive land, men det er uklart hvilken agenda gruppen har utover å delta i dataspillet.

På YouTube-siden der videoen ligger er det i løpet av kvelden kommet flere hundre kommentarer. Innleggene er stort sett delt i to. Det er indignerte som ikke liker at nasjonalsangen brukes i en slik sammenheng og det er de som mener Norge ikke skjønner en spøk og må slutte å være dumme. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer