Sanna Marin

Beklager nytt festbilde

- Ikke passende.

BEKLAGER: Sanna Marin mener kyssebildet er «upassende», men mener ingenting annet kritikkverdig foregikk i statsministerboligen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
BEKLAGER: Sanna Marin mener kyssebildet er «upassende», men mener ingenting annet kritikkverdig foregikk i statsministerboligen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen etter at en narkotikatest av Finlands statsminister Sanna Marin viste negativt resultat, i kjølvannet av lekkede festevideoer, må hun svare for enda et festbilde - tatt i statsministerboligen, Kesäranta (sv. Villa Bjälbo).

- Jeg synes ikke bildet er passende, og beklager det, sa den sosialdemokratiske statsministeren på en pressekonferanse i Helsinki i dag, ifølge Ilta-Sanomat.

I TV-STUDIOET: De to gjestene ufoldet seg tilsynelatende i statsministerboligens TV-studio.
I TV-STUDIOET: De to gjestene ufoldet seg tilsynelatende i statsministerboligens TV-studio. Vis mer

Dekket til av skilt

Bildet ble lastet opp på en TikTok-profil tilhørende en av Finlands mer prominente influensere. Det viser to kvinner som kysser mens de drar opp toppen - det hele er tilsynelatende foreviget i statsministerboligens TV-studio, hvor Marin holder sine offiselle pressekonferanser.

En «Finland»-rekvisitt holdes strategisk opp foran kvinnenes bryster, og folk synger og svaier i bakgrunnen. Marin selv opptrer ikke i videoen, som har påskriften «Kesärata [sic] 22».

Regjeringssjefen understreker:

NY VIDEO: Det har stormet rundt Finlands statsminister Sanna Marin etter at flere festvideoer ble lekket på sosiale medier. Nå har det dukket opp en nye video. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: Twitter Vis mer

- Den typen bilde skulle ikke vært tatt, men for øvrig skjedde ingenting uvanlig den kvelden. Dette var den eneste festen jeg hadde i Kesäranta i ferien.

- Ikke sikkerhetsbrudd

Marin bekreftet på pressekonferansen at kyssebildet ble tatt søndag 10. juli, etter siste dag av den store festivalen Ruisrock, og at hun hadde invitert gjester hjem.

- Vi tok sauna, svømte, og tilbrakte tid på uteplassen, sa statsministeren ifølge Helsingin Sanomat.

Hun framholder at festen ikke utgjorde noen sikkerhetsrisiko; dørene i selve Kesäranta-bygningen var stengt, og plassen foran blir overvåket til enhver tid. Alle gjestene hadde også registrert seg inn.

HERSKAPELIG: Statsministerboligen Kesäranta ligger i utkanten av Helsinki og ble bygd i 1873. Foto: MKFI / Wikimedia Commons
HERSKAPELIG: Statsministerboligen Kesäranta ligger i utkanten av Helsinki og ble bygd i 1873. Foto: MKFI / Wikimedia Commons Vis mer

- Toalettene i første etasje på Kesäranta ble benyttet av gjestene. Tydeligvis ble et av disse bildene tatt i den forbindelse, forklarte statsministeren ifølge Expressen.

I forrige uke ble flere videoer av en svært lystig og dansende Marin spredd i sosiale medier. Statsministeren kommenterte materialet og uttrykte skuffelse over at bildene var spredd.

Videoene har utløst en stor nasjonal og internasjonal diskusjon om hvorvidt en regjeringssjef har rom for å utvise den slags atferd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer