Beklager situasjonen

Den daglige ledelsen ved gourmetrestauranten der Marianne Munkejord gikk i lære, beklager situasjonen som har oppstått. De skylder på problemer ved innføring av ny vaktplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gourmetrestaurantens daglige leder mener at utprøving av en ny vaktplan var hovedårsaken til problemene lærlingen opplevde ved restauranten.

- I august innførte vi et nytt vaktsystem, og dette har nok Marianne blitt et offer for.

Tilbakemeldingene fra kjøkkenet fungerte ikke, og vi visste rett og slett ikke hvor mye folk jobber. Vi er veldig opptatt av å følge arbeidsmiljøloven, og for oss var dette et enkelttilfelle. Med en gang vi oppdaget dette, gikk vi tilbake til det gamle systemet, sier den daglige lederen.

Han forteller at bedriften har stemplingsur, og således har kontroll over hvor mye hver enkelt ansatt jobber. At Marianne jobbet så mye overtid, var bedriften ikke oppmerksom på før timelistene kom i slutten av måneden. Han har også snakket med ledelsen ved kjøkkenet om de andre tilbakemeldingene Marianne har gitt.

- Vi ønsker at lærlingene skal utvikle seg. Spesielt det første året må man være ekstra forsiktig. Vi har tatt opp Mariannes arbeidssituasjon med de ansvarlige på kjøkkenet, sier lederen.

Han understreker at bedriften i alle år har vært påpasselig med å følge arbeidstidsbestemmelsene.

- Vi følger med på hvor mye hver enkelt ansatt jobber til enhver tid. Dette er regler som er helt klare hos oss. Ingen jobber mer enn 25 timer overtid i løpet av fire uker og 200 timer i året. Derfor synes jeg det som har skjedd nå, er veldig uheldig, og ikke danner et korrekt bilde av arbeidssituasjonen ved restauranten, sier han.