Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beklager skilsmissen

Den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen beklager at prins Joachim og prinsesse Alexandra skiller lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er med stor beklagelse at jeg fra hennes majestet dronningen har mottatt underretning om at prins Joachim og prinsesse Alexandra har besluttet å bli separert med henblikk på deretter å søke skilsmisse, sier Fogh Rasmussen.

Han sier at prinsesse Alexandra skal få en fast, statlig ytelse etter skilsmissen. Også den statlige ytelsen til prins Joachim skal tilpasses.

Statsministeren peker på at det er en «stor, vanskelig og dypt personlig beslutning prinsen og prinsessen i fellesskap har truffet. En beslutning som vi alle må respektere og vise forståelse for».

Statsministeren påpeker at det er positivt at prinsen og prinsessen er enige om vilkårene for separasjonen. Det gjelder både foreldremyndigheten og økonomiske forhold.

- Jeg konstaterer med tilfredshet at både prinsen og prinsessen er innstilt på fortsatt å ivareta sine oppgaver og offisielle plikter, sier Fogh Rasmussen.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling