Beklager tegningene

Muslimene godtar unnskyldningen. Les Jyllands-Postens beklagelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den danske organisasjonen «Islamisk Trossamfund» sier i dag at de er tilfredse med at statsministeren og Jyllands-Posten beklager å ha såret muslimer i saken om Muhammed-tegningerne.

Det skriver den danske avisen Politiken i dag.

- Vi vil klart og tydeligt takke statsministeren og Jyllands-Posten for det de har gjort, sier Kasim Amat, talsmann for Islamisk Trossamfund, til den danske radioavisen.

Samtidig beklager organisationen den arabiske boikotten av danske varer.

- Vi må arbeide sammen for å få en ordentlig tone i debatten, og en ordentlig dialog om islam og muslimer. Og så må vi også arbeide for å få avsluttet denne boikotten som har skadet næringslivet i Danmark, sier Amat. 

Brant flagg

Den danske avisa Jyllands-Posten skapte internasjonalt rabalder da den fredag 30. september i fjor trykket 12 karikaturtegninger av profeten Muhammed under tittelen «Muhammeds mange ansikter».

Etter at den norske kristenavisa Magazinet også trykket bildene, har Norge og Danmark fått gjenomgå i den muslimske verden. Det toppet seg i går da et EU-kontor på Gaza ble stormet av væpnede palestinske militante, og norske og danske flagg ble brent i Gazas gater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer