- Beklaget ikke overfor Slottet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen finner ikke noe brev.

 - FINNER IKKE NOE BREV:  Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har lett, men finner ingen dokumentasjon på VGs oppslag om at Forsvaret skal ha beklaget e-post-lesing overfor Slottet. Arkivfoto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
- FINNER IKKE NOE BREV: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har lett, men finner ingen dokumentasjon på VGs oppslag om at Forsvaret skal ha beklaget e-post-lesing overfor Slottet. Arkivfoto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen greier ikke å finne noe brev med en beklagelse fra Forsvarets sikkerhetstjeneste til Slottet, slik VG skrev lørdag.

Avisa meldte at ledelsen i Forsvarets sikkerhetstjeneste har sendt et brev til Slottet, og beklaget at de har gått inn på e-post til eller fra kongefamilien eller ansatte ved Slottet.

- Har virkelig prøvd
- Så langt jeg kjenner til, og vi har virkelig prøvd å undersøke, har det ikke gått noe slikt brev fra noen deler i Forsvaret, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet.

Men VG kommer ikke til å korrigere sitt hovedoppslag fra lørdag.

- Vi står fast på vår versjon, sier redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG til Dagbladet søndag kveld.

Han mener at en meningsutveksling om VGs oppslag om FOST og Slottet i ytterste fall kan ende opp som et definisjonsspørsmål om hva som er et brev.

- Våre sentralt plasserte kilder oppfatter at beklagelsen fra Forsvaret kom i form av et brev, sier redaksjonssjefen.

Rapport om fildeling
Aftenposten refererer til sentrale, ikke navngitte kilder, som fullstendig avviser at Forsvarets militære ledelse, inkludert FOST, skal ha sendt noe slikt brev til Slottet.

Avisa bruker anonyme kilder på at det er rapportering om fildeling som ligger bak politiets siktelse mot sikkerhetstjenesten for ulovlig overvåkning. Det skal også være rapportering om fildeling som ligger bak politiets ransaking hos FOST på Jørstadmoen sist onsdag.

Ifølge rutinene sender FOST en telefax, undertegnet av sjefen, til Forsvarets logistikkorganisasjon når sikkerhetstjenesten oppdager fildeling.

Den ansatte som fikk en rapport om fildeling knyttet til sin adresse, skal ha følt seg overvåket - og ha gitt uttrykk for det. Dermed begynte snøballen å rulle.

FOST har ikke selv oversikt over enkelte nettadresser, men følger - og varsler - trafikken til adressen der fildelingen skjer, skriver Aftenposten.