Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beklaget Raja-utskjellingen og roste Abid Raja

Raja-saken noe av det første partileder Trine Skei Grande tok opp overfor landsstyret i morges.

FORVENTNINGER: Ola Elvestuen (i forgrunnen) hadde store forventninger til Trine Skei Grandes tale til landsstyremøtet i dag. Foto: Halldor Hustadnes
FORVENTNINGER: Ola Elvestuen (i forgrunnen) hadde store forventninger til Trine Skei Grandes tale til landsstyremøtet i dag. Foto: Halldor Hustadnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Venstre-leder Trine Skei Grande klokka 12 skulle holde sin tale til landsstyremøtet, var det forventninger blant sentrale skikkelser i partiet om at hun skulle snakke om de viktigste politiske sakene.

I det siste har de blitt overdøvet av partilederens problematiske forhold til Venstres finanspolitiske talsmann Abid Raja.

- Jeg har forventninger om at hun skal ta opp hovedsakene vi står overfor, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen til Dagbladet få minutter før hun gikk på talerstolen klokka fem over 12.

- Burde hun ta opp den betente saken som har vært omkring henne og Abid Raja?

- Det er det hun som bestemmer, sa Elvestuen.

Beklaget overfor landsstyret

Saken som har stjålet mye av Venstres politiske energi handler om Grandes utskjelling av Raja under budsjettforhandlingene med regjeringspartnerne i november - da en telefon uten at Grande visste det sto på høyttaler.

Nestleder Terje Breivik sa rett før Grandes tale til Dagbladet at han forventet en «tung og inspirerende tale», ikke minst om «klima, grønn vekst og næringspolitikk».

- Burde hun ta opp den betente saken med Abid Raja?

- Det gjorde hun litt helt innledningsvis på møtet i dag, forteller Breivik, som sier at han ikke husker ordrett hva hun sa.

- Hva gikk det på?

- Det gikk på at hun beklaget den ekstrabelastningen som saken har påført landsstyret og organisasjonen, og at hun ga skryt til måten landsstyret har håndert det på, sa Breivik.

Blomster til Abid Raja

Da Grande gikk på talerstolen, ga hun straks svar på Dagbladets spørsmål til hennes partifeller, om hun ville ta opp situasjonen med Abid Raja.

Noe av det første hun sa var at hun tar ansvar for at saken som Venstre har blitt forbundet med i det siste ikke har handlet om politikk.

– De siste dagene har vært preget av alt annet enn politikk. Det må jeg ta ansvaret for, sa Grande.

- Jeg er glad for at Abid har akseptert min unnskyldning og at vi har forsont oss, sa hun også.

Senere i talen kom hun med enda en blomst til Abid Raja, for måten han håndterte budsjettforhandlingene i Stortinget - den prosessen som førte til at det i november skar seg mellom de to.

- Jeg synes Abid gjorde en kjempejobb for å forhandle det i mål på Stortinget, sa Grande.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!